ПРАЗНИЧНО

фейлетон

Новата година е буквално зад ъгъла.
Какво ли ще ми донесе?
Първото нещо, за което се сещам е… пари. Даа, но как точно ще дойдат тези пари? Не съм от работливите, прекалено съм умен за да си губя времето в някоя фабрика, та дори и офис.
Лотарията? Това е по-вероятно. Колко точно ми трябва да спечеля, може би милионче… Нее, при тези цени, поне два или три милиона. Ще взема да си купя лотариен билет някой ден. Но сега пестя, не ми е до излишни разходи.
Как тогава, новата година ще ми донесе пари? Явно, не било лесно…
Дали пък нямам някой богат роднина? Да ми дари всичко- и къща на морето, и някоя яхтичка… Не съм лаком- не искам дворец, ще се задоволя с някоя по-голяма къща близо до плажа. И по яхтите не съм луд- може и моторна лодка.
А, задрямал съм… Нямам богати роднини.
А новата година е буквално зад ъгъла.
Продължавам да се питам- какво ли ще ми донесе? Диплома? За какво ми е? Пък и трябва да се скъсаш от учене! Няма да е диплома.
Дали пък любовта ще дойде през следващата година? Не. Любов изобщо няма! Пък и хубавите момичета, кой знае защо, не ми обръщат внимание. Техен проблем.
Тогава, какво?
Кариера в Холивуд, покана за TV водещ, среща с извънземни?
Да си кажа честно, съгласен съм и на чаша шампанско. За Новата година!

Орлин Крумов
в. “България СЕГА”

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

предишна статия„Синьо“ коледно тържество събра българите в Чикаго
Следваща статияБългарин, който живее в САЩ, помага на родното си село в Бесарабия
Колумнист ("Литература", "Гледище", "Българският Чикаго") - в. "България СЕГА". Орлин Крумов е работил като журналист във в. „Стършел“ в периода 1984-1991 г. Автор е на книгите с хумористични разкази „Кой от двамата?“ (1987; съавтор М. Вешим) и „Лов на лъв“ (1990), на сборника с повести „Пробуждане от цветен сън“ (библ. „Смяна“, 1990), както и на две книги за българската емиграция в Чикаго: „Чападжиев“ (1996; 2010) и „Чикаго, малка българска столица зад океана“ (2006). Носител е на националните литературни награди: за фантастика на сп. „Орбита“ (1989) и на Съюза на българските журналисти за хумор и сатира (1989). Издател е на в. "Good Luck" (Chicago, 1992-1996). Четири негови книги се намират в Библиотеката на Конгреса (Вашингтон). Фейлетони на Орлин Крумов са преведени и публикувани в Русия, Унгария, Полша и Румъния. Е-майл: orlinkrumov@gmail.com

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here