„Синьо“ коледно тържество събра българите в Чикаго

Първият и все още единствен национален шампион на САЩ от щата Илинойс за 2017 година – „Левски“ Чикаго организира тържество за футболисти и привърженици на отбора. „Синьото“ коледно парти събра българи в Чикаго, съобщи сайтът Chicago.bg.

Празненството започна с химна на „Левски”-София, изпълнен от водещите Марчела Челебиева и Николай Василев. Театрален ръководител и сценарист на шоуто беше актьорът Емил Стоев от формация „Сцена без граници“.

След откриването спонсорът на тима Михаил Михайлов разказа за част от успехите и напомни за обединяващата историческа фигура на българския народ и патрон на отбора – Васил Левски. Михайлов разясни и идеята на фондация „Един процент промяна”, на която той е посланик. За да подпомогне нуждаещите се и да даде личен пример, ФК „Левски“-Чикаго дари 2000 лева в подкрепа на каузите, с които фондацията се е ангажирала.

„През първите четири години от своето съществуване „Левски”-Чикаго 2014 направи нещо, което не беше правено от нито един футболен клуб до този момент. Сините спечелиха всички възможни купи на местно и национално ниво. Оттогава, вече четири години, всички отбори при над 30-годишните в щата се равняват по българския отбор. Съперниците на „Левски” се опитват да стигнат до най-високия връх, а именно спечелването на националната купа на САЩ“, става ясно от публикацията в българския сайт.

Изненадата на вечерта беше видеообръщение на Наско Сираков към левскарите зад океана. Събитието беше подкрепено от „Националния клуб на привържениците на „Левски” София в Северна Америка”, както и от Олимпийски клуб „Васил Левски”-Чикаго.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here