Сборникът “Любослов“ представя произведенията на българи, които живеят на всички континенти

Произведенията на български автори от десет страни по света са събрани в 11-ото издание на сборника „Любослов“. Ежегодният сборник е издание на “Лигата на българските писатели в САЩ и по света”. Всяка година алманахът представя на читателите поезия и белетристика на родни писатели, които живеят на всички континенти.

От страницата във Фейсбук на Лигата на българските писатели в САЩ и по света става ясно, че в навечерието на Рождество Христово, новото издание е излязло от печат и в Чикаго, и в България. Тази година то съдържа произведенията на 47 автори, които пишат на български език.

Годишникът е съставен от журналиста и писател Ангел Колев, писателя Миролюб Влахов – Миролич и художника Алекси Начев.

Маргарита Мартинова е сред авторите, чиито стихове присъстват на страниците на “Любослов“. По повод поредното издание тя написа на страницата си във Фейсбук: “Бавно и полека, уверено и напред – така Ангел Колев преди години започна да издава и помага на българските автори – не само там, а и тук, в България. Направи проекта си „За буквите“ и подаде ръка на талантливите български поети и писатели, които могат да сътворят прекрасния текст, но не могат да прескочат до другия бряг – там където е издаването на книгата. Защото лодката, с която се плава, се казва „Пари“. И Ангел Колев, за разлика от мнозина други, се връщаше тук, за да помага, да дава, а не да взема.“

Маргарита Мартинова е председател на конкурса за авторско художествено съдържание на българите в Хамбург, учреден на 3 март 2006 година.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here