Наша сънародничка – полицай в Чикаго си отиде от този свят

Не са известни подробности за причините за тази трагедия. Ако се съди по някои коментари в социалните медии на хора, свързани с полицейските среди, е възможно голямото професионално натоварване да има роля за фаталния край.
Трима полицейски служители в Чикаго са посегнали на живота си с фатален край през последните десетина дни. Една от тях за съжаление е и нашата сънародчика Елена Билярска. Според властите, обстоятелствата в нейния случай говорят за самоубийство.

Не са известни подробности за причините за тази трагедия. Ако се съди по някои коментари в социалните медии на хора, свързани с полицейските среди, е възможно голямото професионално натоварване да има роля за фаталния край. От началото на годината самоубилите се полицаи в Чикаго са седем.

„Неотдавнашните трагедии, с които се сблъскахме, са изключително опустошителни за семействата и близките на онези, които сме загубили поради самоубийство, както и за всеки член на отдела. Моля, хората на Чикаго да продължат да се молят за всички засегнати. Също така ви моля да отделите малко време, за да помислите за всичко, което нашите служители дават от себе си, за да свършат тази работа, която много други не биха вършили. Трябва да направим повече, за да запазим смелите мъже и жени, които ни защитават“ – заяви след третото скорошно самоубийство Дейвид Браун, началник на чикагската полиция.

Елена е работела в чикагската полиция от пет години. Тя е била назначена като тактически офицер в Първи район, в центъра на мегаполиса.

Поклонението пред тленните останки на нашата сънародничка, която си отиде от тозя свят на 35 години, е днес. На 29 декември дамският футболен отбор на чикагската полиция организира събитие в памет на своята „любима сестра в синьо“.

Идказваме искрени съболезнования на роднините, колегите и приятелите на Елена Билярска.

eurochicago.com

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here