Да намериш себе си!

Рецепта за щастие няма, но има неоспорими истини, които, макар и горчиви, умните хора ги приемат и продължават напред.
Никой не може да ви спаси от собствения ви ад. Ако разчитате да се задомите, за да намерите себе си, много грешно подхождате. Първо трябва да намерите себе си, а след това да градите брачни отношения и да поставите основите на стабилно семейство.
Не превръщайте любовта си в мания. Не идеализирайте и не драматизирайте излишно. Приемете нещата такива, каквито са. Наистина ли смятате, че любовта на живота ви би ви напуснала? Ако някой не ви обича просто го оставете да си тръгне от живота ви.
Не разчитайте, че когато веднъж някой ви излъже и се извини, повече няма да се повтори. Хората не се променят. Това не е заложено в природата. Те просто се нагаждат към ситуацията, прикриват се, променят се, адаптират се – с други думи, слагат или свалят маските си. В същността си остават същите.
Няма идеални семейства. Във всяко семейство има и сълзи, спорове, обиди, разочарования, болки. Запомнете това следващия път, когато се подлъжете в социалните мрежи по някоя идилична снимка. И не се сравнявайте с другите.
Няма истински приятели!
Или ако има, са рядкост. Можете ли да се закълнете, че имате в живота си човек, който да пренебрегне себе си напълно заради вас? Който е готов да жертва своето щастие в името на вашето? Който поне малко да не злорадства, че нещастието е сполетяло вас, а не него? Ако имате такъв човек в живота си, пазете го като скъпоценност.
За да бъдат щастливи хората около вас и за да се чувствате в хармония с близките си, трябва да обичате себе си. Не по егоистичен начин, а разумно, осъзнато и съзидателно. Обичайте себе си и се учете да си прощавате. Само така ще можете да продължите напред. Животът може да бъде прекрасен. Освободете се от страховете и предразсъдъците си и му се наслаждавайте тук и сега. Отпуснете я тази своя душа!

Таня Георгиев
в. “България СЕГА”

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here