“Дни на България” в Хюрон Каунти, Канада се проведоха за втори пореден път

“Дни на България” в област Хюрон Каунти, провинция Онтарио, Канада се проведоха за втори пореден път. Организатор на събитието е Генералното консулство на България в страната.

То се състоя с помощта на няколко български организации в района на голямо Торонто и Китченър, както и със съдействието на кметовете на градовете Шипка и Варна в Хюрон Каунти, Онтарио – Джордж Финч и Пол Клоп, посочват в своя публикация в социалните мрежи от Генералното консулство.

Освен традиционните български танци и песни, гостите имаха възможност да се насладят на изложбата „Светлината на буквите“, предоставена от Държавния културен институт към Министъра на външните работи, както и традиционни български носии.

Генералният консул Велислава Панова благодари на всички, които участваха в подготовката на събитието и най-вече на хората, които отделиха време да чуят историята на Анна от Пловдив и нейния разказ за града, който беше и темата на събитието.

“Една от основните ни задачи е да правим България по-видима за местните жители и те да се запознават с вековни традиции и обичаи от страната ни”, допълват от екипа на Панова.

ЮЛИЯ ХРИСТОВА
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here