Български ресторант бе открит в сърцето на Хавана

Български ресторант отвори врати в сърцето на кубинската столица. Това стана на 17 ноември с подкрепата на Службата на Историка на град Хавана, съобщават от посолството ни в Куба на страницата си във Фейсбук.

На откриването на ресторант “България” присъстваха над 100 гости – висши представители на кубинската държавна администрация, дипломатическия корпус и български граждани. Посланикът ни Тодор Кънчевски и архитект Перла Росалес, и.д. генерален директор на Службата на Историка на град Хавана потвърдиха ангажимента да работят за реализацията и на други съвместни проекти. Архитект Росалес определи като ключово и едно от най-ценните за града мястото, на което се намира ресторанта – (Calle Teniente Rey 304 e/ Compostela y Aguacate, La Habana Vieja).

Заведението е третият елемент от обособяването на своеобразен „път на България в Стара Хавана“, за което е постигнато съгласие между посолството и Службата на Историка.

В ресторант „България“ ще се предлага българска кухня – таратор, шопска салата, скара, баници и други традиционни за страната ни ястия. Собственикът на заведението предвижда също готварски работилници, на които ще бъдат представяни елементи и рецепти, типични за българската кухня.

МАРТИНА ГАНЧЕВА
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here