Бучки в Гърдите

Бучките в гърдите често ни плашат поради общото мнение, че те са признак за наличие на рак. Но доброкачествените бучки са доста по-срещани, особенно при жените на възраст между 30 и 50 години. Повечето са свързани с фиброциститно заболяване на гърдата.
Признаците и симптомите при фиброциститното заболяване на гърдата включват бучка, която е болезнена или чувствителна. Дискомфортът обикновено се влошава седмицата преди менструацията. По това време болката е най-силна, поради хормоналните промени, които водят до увеличаване на кистите. По време и след всяка менструация те бързо регресират. Възможно е да се наблюдава отделянето на бистър секрет.
По време на дискомфорт в гърдите елиминиране или ограничаване на консумираното количество кафе, чай, кола и шоколад може да е от полза. Не е гаранция, че ще помогне на всеки, но си заслужава да се опита. Поддържащ сутиен също може да помогне. По-младите жени е вероятно да забележат положителен ефект, ако намалят консумацията на алкохол.
Всяка твърда бучка се нуждае от медицинска оценка. Ако бучките не приличат на посочените по-горе примери, лекарски преглед също е необходим. Тази статия не е предназначена да замести препоръките на личния ви лекар (Д-р М. Сейбъл, “Общ Преглед на Доброкачествените Заболявания на Гърдата.” Up to Date, 01-12-21).
Доста от жените, които напипат бучка в гърдите си, избягват да се консултират с лекар. Страхуват се, че е рак и решават, че е по-лесно да се живее със страха отколкото с болестта.  Мизерията им е безсмислена. Вероятно е някои от тях в действителност да имат тумор, и изчакването ще доведе до развитието на рак. В този случай лечението след диагностицирането е по-трудно.
Мнозина са обременени от вина, свързана с неща, които са извършили в миналото си. Но Исус умря, за да заплати за всеки грях, и за хората, които изповядат греха си и се доверят на Исуса за прошка, има мир, надежда и помощ. Исус споделя, “Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.” (Евангелие на Матей 11:28).

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност): Информацията тук има общ характер и не може в никакъв случай да замени консултация с лекар (медицинско лице), диагноза, терапия, лечение и/или консултация с лицензиран специалист. Информацията тук не е предназначена за решаването на конкретни индивидуални казуси! При конкретни индивидуални проблеми се свържете с лекар или съответния лицензиран специалист.
Издателите на в. „България СЕГА“ не поемат и не носят отговорност за предприето самолечение, поставяне на диагноза, козметични процедури или каквито и да са действия на база на материалите на тема „Здраве“, както и за верността на информацията и достоверността на източниците!

www.helpinghandsbulgaria.net

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here