Внучка на плевенски баскетболен деятел е удостоена с две престижни спортни награди в САЩ

Двадесетгодишната волейболистка Александра Колева, която е с плевенски корени, жъне успехи в колежанското първенство на САЩ. Това разказа за БТА Николай Иванов – дългогодишен спортен журналист и педагог в Плевен. Той уточни, че Колева е внучка на известния спортен деятел и първи треньор по баскетбол в Спортното училище на Плевен – Георги Пандов, създал много състезатели в елита.

Александра е втора година студентка в САЩ, учи и играе за колежа Маями Дейд във Флорида, като се изявява на поста разпределител. Настоящият сезон е особено успешен за нея, отбеляза Иванов. След като през сезона на няколко пъти е избирана за разпределител на седмицата, в последните дни тя спечели две нови изключително престижни награди, които са дело на упорития й труд и всеодайност. Първо е избрана за разпределител номер 1 за целия редовен сезон на своята конференция и попадна в Идеалния отбор на щата Флорида. Наградена е на специална церемония, на Гала-вечер, която предшества финалния турнир на Флорида, в Естерн Флорида Стейт Колеж, изтъкна Иванов.

По думите му три дни по-късно Александра Колева е получила ново признание – избрана е и за разпределител номер 1 на финалния турнир на дивизия Suncoast Conference и отново попада в Идеалния отбор – All Tournament Team. Така за една седмица заслужи две престижни награди, коментира още Николай Иванов.

Отборът на Маями Дейд стана шампион и се класира за националните финали на САЩ в колежанското първенство по волейбол. Спорът за титлата ще се проведе от 17 до 20 ноември в Мисури с участието на 16-те най-добри отбора от САЩ, допълни Иванов.

МАЛИН РЕШОВСКИ
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here