Бебешки пубертет

Бебешкият пубертет е нормален етап от развитието на малките деца, проявява се на около две годишна възраст и продължава до около четири годишнината им.
Симптоми за навлизане в етапа:
– тръшкане, демонстративен плач, често смяна на настроение, неспособност на детето да отстъпва.Психолозите описват три вариянта на темперамент в децата: весело и сговорчиво, палаво и свръх енергично, стеснително и срамежливо дете. Според вида на детето вие може да започнете да се подготвяте за бейби пубертета му. На около две годинишна възраст детето прeживява преход от бебешка към детска възраст, това е труден период при който родителите са поставени на изпитание.Те виждат усещат, че малкото им послушно и миличко детенце изведнъж им обявява бойкот и спира да им се подчинява ,пред тях стои съвсем различно дете. Когато попитате нещо детето си и отговора винаги е „не”то бейби пубертет е настъпил. В този период детето е в състояние да ви разиграва с часове наред и все да бъде недоволно.В тези моменти детето демонстира ,че иска да върши и”може”всичко само-иска да си мие само зъбите да си връзва обубките за всичко упорства. В това време детето не е способно да чака за нищо и отказва да се подчини и да приеме вашите избори.Колкото и да ви ядосва поведението на детето ви не забравяйте защо е такова състоянието му и бъдете благосклонни.
На около осемнадесет месеца детето разбира от прости команди и инструкции и то вече гори от желание да ги нарушава.Намирането на баланс и съпричасност в този момент е важно за родителите. Съветите на психолозите са:
– Не изпадайте в емоционални изблици,просто кажете силно и власно „не”и отместет детето от предмета който иска да счупи или го оставете в леглото му докато се осъзнае.
– Не оставяйте детето да ви манипулира с ритане, тръшкане от негова страна.
– Дайте възможност на детето да избира. Попитайте го какво иска да облече,да си избере цбетния молив,да си избере книжка с приказка.
– Ако детето прави нещо което го ядосва (не може да подреди кубчетата) съберете всичко и го отложете за друг път.
– Помогнете на детето си да изразява гнева си.Научете го да казва „аз съм ти ядосан” пред думите „аз те мразя”.
Бебешкият пубертет колкото и да ви се струва труден период то той носи своето очарование и емоция.Това е един много важен етап в който вие имате ключово въздействие върху емоционалността на характера на детето. Вие сте тези които ще научите детето си на право на избор за да израсне решителен и уверен млад човек.

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност): Информацията тук има общ характер и не може в никакъв случай да замени консултация с лекар (медицинско лице), диагноза, терапия, лечение и/или консултация с лицензиран специалист. Информацията тук не е предназначена за решаването на конкретни индивидуални казуси! При конкретни индивидуални проблеми се свържете с лекар или съответния лицензиран специалист.
Издателите на в. „България СЕГА“ не поемат и не носят отговорност за предприето самолечение, поставяне на диагноза, козметични процедури или каквито и да са действия на база на материалите на тема „Здраве“, както и за верността на информацията и достоверността на източниците!

Таня Георгиевa
в. “България СЕГА”

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here