Оригинална лютеница по българска рецепта продават в Япония

Оригинална лютеница по българска рецепта се продава този уикенд (27-28 август) в един от най-големите търговски райони в Токио – Гинза, в сателитния магазин на префектура Ямагата. Това съобщава на Фейсбук страницата си Посолството на България в Япония. Всички съставки в лютеницата са органично отгледани от местните земеделци в Ямагата, която е един от най-големите производители на паприка и домати в Япония, става ясно още от публикацията.

Рецептата идва от треньора по художествена гимнастика Антоанета Витале. Тя активно разпространява българската кухня и култура в Ямагата, докато работи две години в община Мураяма. Там беше и лагера на нашите гимнастички за Олимпийските игри.
Заинтересована от вкуса и водена от желанието да използва местните чушки и домати, японката Миура-сан приготвя лютеницата, чийто дебют беше днес. Има прикрепена книжка с QR код за рецепти, за да знаят японците как да използват това “българско зеленчуково пюре”.

“Възхищавам се на хората, които не внасят наготово, а пригодяват чуждите идеи към местната култура и подпомагат местните производители, като в същото време популяризират чуждата култура”, отбелязват от посолството ни в Япония.

МАРТИНА ГАНЧЕВА
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here