Касаткина победи шампионката на Уимбълдън

3ти август 2022 – 1 август беше първият ден от Mubadala Silicon Valley Classic в Сан Хосе и предложи поредица от трудни мачове в първия кръг, включително победата на Дария Касаткина срещу действащата шампионка на Уимбълдън – Елена Рибакина и подготви сцената за вълнуващ 2ри кръг.

След поражение в първия сет, седмата поставена Дария Касаткина се прегрупира, за да победи Елена Рибакина в първия си мач след нейната титла, 1-6 6-2 6-0. Учудващо, Касаткина спечели последните 11 гейма от мача. Тъй като Уимбълдън не даде точки за ранглиста тази година, Рибакина влезе в Сан Хосе непоставена.

Двете се познават от юношеска възраст. Касаткина беше подготвена за мощните удари. Тя обясни, че е гледала таблото, защото „зная, че при играчите на високо ниво, веднага щом загубиш концентрация, те печелят няколко точки. От тридесет на нула лесно може да стане тридесет равен резултат и това веднага променя играта.

Публиката на нощната сесия в Сан Хосе подкрепяше ентусиазирано и двете тенисистки, но рускинята, която живее в Барселона, имаше фенове, които викаха за нея на английски, руски и испански. Когато слънцето залезе и светлините светнаха, Касаткина игра с лекота. По-късно тя обясни, че харесва прости условия без сенки на корта и ослепително изгарящо слънце: „Наистина обичам да играя, когато вече е тъмно. Играем със светлините и за мен, нощните сесии, те просто се чувстват различно.”

Рибакина изигра първия сет с огромна мощ, принуждавайки Касаткина да се върне назад и контролираше точките. Във втория сет температурите се охладиха бързо, забавяйки кортовете и благоприятствайки играта на Касаткина. Поглъщайки силата на Рибакина, Касаткина започна да форсира грешки, тъй като опонентката й не успя да се съсредоточи и да приспособи играта си към променящите се условия на корта.

След като спечели Уимбълдън миналия месец, Рибакина участва в рекламно турне, което я откъсна от кортовете и фитнеса за повече от седмица. Казахстанката е твърдо решена да си върне формата преди US Open. Нейното участие на кортовете в Сан Хосе все още не е приключило, тъй като тя също участва в турнира на двойки с Амина Аншба. „Аз съм по-скоро играч на сингъл, така че двойките са за забавление и също така е нещо, където мога да практикувам сервиси и ретури. Това е добре за моята игра. “

В следващия кръг Касаткина ще се изправи срещу американската квалификантка – Тейлър Таунсенд.

Автор: Evan Fabricant
Снимки: Dana Gardner
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here