Българин спечели турнир от Световното Първенство по покер

Konstantin Angelov

Българинът Константин “Ангелов” Петрушев спечели турнир №64 ($600 Pot-Limit Omaha Deepstack) от Световното първенство по покер, където участваха 2858 играчи. За 1вото място той получи WSOP гривна (за която мечтаят всички професионалисти) и сумата $199 466. Петрушев, който се състезава под флага на САЩ (Лас Вегас) сподели след турнира:
„Играя PLO само от няколко месеца. Не знам как да го обясня. Чувствам се невероятно.”
Нашият сънародник сподели също как се е чувствал по време на турнира:
„През цялото време се чувствах перфектно и знаех, че ще спечеля този турнир“, сподели той „Бях с малък стак, но това не бе проблем. Трябва да вярваш, да избираш правилните моменти и това е. Ако започнеш да се тревожиш за играта, не можеш. Просто трябва да се наслаждаваш на всяка минута.“

Посочвайки татуировка на ръката си, Петрушев сподели нейното значение. „Това е брат ми. Той почина преди седем години. Обичам да играя покер, не съм професионалист, но той би ме нарекъл „Покер машина“. Преди почти два месеца загубих и майка си. Това е за брат ми и майка ми. Може да не е имало никой, който да ме подкрепя тук, но знам, че брат ми и майка ми са тук.”
Константин достигна до финалната маса и на още един турнир от Световното Първенство по покер за 2022 – $1,500 BOUNTY Pot-Limit Omaha 8-Handed. Тук той се класира на 8мо място и спечели $20 930.
На Световното Първенство по покер има 88 турнира, като най-престижният е под №70 – $10,000 MAIN EVENT No-Limit Hold’em World Championship.
След толкова силно представяне пожелаваме на Константин Петрушев здраве и много успехи в тази сложна и висококонкурентна игра!

Оксана Момчилова
в. “България СЕГА”
Снимки: Seth Haussler

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here