Президентът на Б.А.П.А. – Детектив Марио Вълков направи поредица от срещи в България с висши ръководители от Министерството на Вътрешните Работи

Детектив Вълков се срещна с Главния Секретар на МВР Петър Тодоров, с Директора на Главна дирекция “Национална полиция” Венцислав Кирчев и Директора на Областна дирекция на МВР-Благоевград Георги Кандев.
Срещата с главния секретар на МВР Петър Тодоров и директора на “Национална Полиция” Венцислав Кирчев се състоя в сградата на министерството в София. Срещата с Главен Комисар Георги Кандев се състоя в сградата на Областна Дирекция на МВР в Благоевград.
Срещите бяха организирани със съдействието на г-н Иван Анчев, дългогодишен служител на МВР и бивш Генерален Консул на Република България в град Чикаго.
Главен Комисар Тодоров и Детектив Вълков изразиха готовност за развитие и задълбочаване на двустранните контакти в областта на вътрешните работи и сигурността, включително и предвид голямата българска общност в САЩ и в частност щата Илинойс. Главният секретар на МВР сподели готовността на ведомството активно да подпомага дейностите на асоциацията и поддържането на контактите с българските правоохранителни органи.
По време на разговорите беше подчертано, че полицейските служители, членове на асоциацията, се възприемат като ролеви модел от българската общност, тъй като полицейската професия е изключително престижна в САЩ с оглед на нейната ключова функция по прилагане на закона и поддържането на обществения ред.

Изт.: Bulgarian American Police Association

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here