“Amante Bakery” стана “Amante Bakery & Grill”

Българският Чикаго предлага много начини “да се пренесеш в България”, но преди дни се появиха още няколко вкусни варианта, като например: дюнер и принцеса, домашно приготвени от “Amante Bakery & Grill”.

Лично аз не съм ял принцеса от детските години, а дюнер от времето, когато последно живях в България (преди повече от 22 години). Предполагам, че много наши сънародници са на същата страница и най-малкото от носталгия биха намерили време да посетят обновената “Amante Bakery” , която вече е “Amante Bakery & Grill”, за да “се подмладят” и “телепортират в България”, чрез домашно произведените вкуснотии.

Всичко гениално е просто, както и идеята на собственичките Даниела и Светлана.
“Заедно решихме да променим бизнес концепцията на “Amante Bakery”. Често си четем мислите!” споделиха те за в. “България СЕГА”.
Някои идеи са интересни на теория, но на практика не се прилагат много добре. Точно обратното е при Даниела и Светлана, които след отварянето на обновеното заведение имат страшно много работа и клиенти.
“Някои наши клиенти минаха на дюнери 7 дни в седмицата” – споделя Даниела.
Сред посетителите преобладават българи, македонци и представители на други източноевропейски страни. Но… дюнерите се харесват и от американци. Защо ли?
“Те познават и харесват гръцкия gyros, и ние им казваме, че това е същото, само че по-добро” пояснява Даниела. Като, човек който е пробвал gyros на десетки места в Чикаго и неговите предградия и който опита на място дюнера на “Amante Bakery & Grill” мога лично да потвърдя – “прилича на gyros, но много, много по-вкусно”.
Менюто непрекъснато се увеличава, но засега най-популярните са…, познахте – дюнер и принцеса. Разбира се, познавачите на българския грил не биха се отказали от традиционните кюфтета и кебабчета.

Успехът на българското заведение е плод на голям труд, дълъг професионален опит (над 25 години), желание и правилни бизнес решения. Даниела и Светлана не правят компромиси с качеството на своите хранителни продукти.
“Съмнявам се, че повечето хора си дават сметка, че при нас всичко се прави качествено с много труд” предположи Даниела, но дългата опашка, която се оформи по време на краткия ни разговор, веднага я опроверга. “Извиняваме се, но трябва да помогнем в кухната” бяха последните думи на нашите сънароднички.

За удобството на клиентите има масички пред заведението, но от предградието ги ораничават засега. Има вероятност “Amante Bakery & Grill” да се разширят и тогава ще има повече маси.
За тези, които не са на диета или могат да си позволят от време на време “обратен завой”, напомням, че тук се прави най-вкусната торта “Гараш”.
Само в “Amante Bakery & Grill” се приготвят банички и гюзлемета по старата българска технология.
Накрая, една полезна информация и за нашите сънародници в транспортния бизнес: от следващия месец се планира специално меню от домашна храна за тях.
Не се съмнявам, че читателите на в. “България СЕГА” са добре информирани, но ако все още има някои, които “не са в час” , направете си подарък и посетете “Amante Bakery & Grill”, удобно разположени до Българския Културен Център “Българика”.

Приятен апетит! 🙂

Amante Bakery & Grill
1188 Elmhurst Rd, Mt Prospect, IL 60056
Tel. (847) 378-8226

Delivery: clover.com, seamless.com, doordash.com, grubhub.com

Business Hours:
Sunday Closed
Monday 9:30AM–6PM
Tuesday 9:30AM–6PM
Wednesday 9:30AM–6PM
Thursday 9:30AM–6PM
Friday 9:30AM–6PM
Saturday 8:30AM–4PM

Delivery Hours:
Sunday Closed
Monday 11AM–5PM
Tuesday 11AM–5PM
Wednesday 11AM–5PM
Thursday 11AM–5PM
Friday 11AM–5PM
Saturday 11AM–3PM

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА:

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here