Салон за българска духовност и култура (Чикаго) получи грамота от Народното Събрание на Република България

Една от най-активните и полезни организации с идеална цел в Чикаго получи признание едновременно от Народното Събрание на Република България (почетна грамота) и от Илияна Йотова – вице-президент на Република България.


Основна заслуга за успехите на Салона за българска духовност и култура има председателят – Снежана Галчева, която неотдавна стана и вицепрезидент на BCOAA (Конфедерация на българските културни организации и дейци в чужбина).

Тя е поет, писател и журналист, член на СБП, СБЖ и Дамски литературен салон “Евгения Марс”. Автор е на поредица от книги. Новите две са: стихосбирката “Когато думите не стигат” и публицистичния сборник “В десет въпроса”.

Предстои представяне на тези две книги в Чикаго, подробности за което ще научите на страниците на в. “България СЕГА”.

Снежана Галчева е дългогодишен колумнист във в. “България СЕГА” (“Култура и Литература”), а преди дни стана заместник главен редактор на вестника.
Динамичното развитие на българската общност в Чикаго през последните 20-30 години не е случайно. То е плод на труда на хора, организации и бизнеси от същата “кръвна група” на Снежана и колегите й от Салон за българска духовност и култура.
Снежана Галчева ще бъде съавтор на книга, която е проект на в. “България СЕГА” и има за цел да разкаже историята на най-добрата българска общност в чужбина за цялата история на България.
От името на екипа на вестника поздравявам Снежана и й пожелавам много здраве, късмет, позитивни емоции и творческо удовлетворение!

Надя Минкова
в. ‘България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

 

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here