Олимпийският клуб „Васил Левски“ – Чикаго организира първия си пикник

Първи импровизиран пикник организираха членовете на Олимпийски клуб „Васил Левски“ – Чикаго. В парка „Бъси Ууд“ в побратименото с град Перник предградие на Чикаго – Елк Гроув, се състоя спортен празник.

Включиха се и деца от 5 до 15 г. Малчуганите загряха с щафетни, подвижни и забавни игри. Инструктори бяха членовете на клуба Николай Василев и Росен Каптиев. Родителите също помагаха за по-добрата организация, пише сайтът Chicago.bg.


След кратка почивка, бившият професионален футболист и настоящ играещ треньор на „Левски“ Чикаго – Росен Каптиев, изнесе футболен урок, който завърши с двустранна игра – момичета срещу момчета. Мачът бе изпълнен с много обрати и интересни моменти. Накрая и двата отбора завършиха наравно и победителят стана ясен след изпълнението на дузпи.


Всички играчи от двата отбора се включиха в изпълнението на наказателните удари. Момчетата имаха повече късмет и триумфираха с Олимпйската Купа. Организаторите раздадоха олимпийски медали на всички участници, както и много индивидуални награди за най-старателните.
След награждаването, децата и инструкторите се оттеглиха на заслужена почивка. Всички хапнаха вкусно от олимпийската скара на майстор готвач Димитър Дудин. Преди да нагости децата, той се включи като вратар в двустранната игра.


Признание за своите умения получиха и тийнейджъритe, които играеха на съседното игрище част от които са възпитаници на Симеон Младенов. Пикникът завърши с много настроение и народни хора, на които се хванаха малки и големи.

На събитието бяха събрани скромни средства, за каузата на Дани, Ели и баща им Ангел, които загубиха своята майка и съпруга Теди.

ЮЛИЯ ХРИСТОВА
БТА

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here