EMTR – Truck & Trailer Repair Center: “Работим честно и бързо!”

На 2ри юли, 2022 се откри нов български бизнес – EMTR – Truck & Trailer Repair Center, където ще ремонтират камиони и ремаркета. Не е тайна, че именно транспортната индустрия е №1 за българската общност в Чикаго.

ВИДЕО ОТ ОТКРИВАНЕТО:

Новият български сервиз се намира на много удобно място за нашите сънародници, а освен това е в непосредствена близост до най-големите дилъри на камиони. “Близостта до дилърите е важна”, пояснява собственикът на EMTR – Truck & Trailer Repair Center – Анатоли Петров, “особено днес, когато много части липсват (заради supply chain disruption) и трябва да се чака дълго, докато ги доставят”. “Ще Ви дам пресен пример. Преди няколко дни трябваше да пътувам 850 мили, за да взема част за мой клиент, който иначе трябваше да чака 20 дни back order!”.

Анатоли е бил 17 години в бизнеса и от неговия дядо, цялото семейство са механици.
Освен, че си разбира от занаята, той знае какви са нуждите на шофьорите, собствениците на камиони и транспортни компании. “Бил съм и от другата страна. Имали сме транспортна компания и камиони. Бил съм и шофьор!”.
На въпроса: “А, от какво се нуждаят твоите клиенти?”, Анатоли отговаря лаконично :
“Бързо и честно обслужване!”.


Икономията на време (Анатоли е един от най-бързите механици в Чикаго) означава повече потенциални доходи за клиентите на EMTR – Truck & Trailer Repair Center, а честното обслужване би трябвало да е свързано с по-малки разходи за тях.
“Не сменям части, ако може да се ремонтират!” обяснява Анатоли Петров.
“А, ако се налага те да бъдат сменени, търсим оригинални, а не евтини и нискокачествени, защото във времето струват по-скъпо!”.


Какво още се квалифицира като честно обслужване?
“Точната диагностика!” отговаря нашият сънародник. “В много сервизи, вместо точна и бърза диагностика, започват да сменят куп части, докато накрая стигнат до основната причина за проблема.”

Анатоли Петров е от село Драгомирово до Свищов, а жена му – Ива е от град Левски, Плевенска област. На официалното откриване присъства също и тяхното дете – Флора, която бе само на 20 дни.

Сред гостите имаше представители на различни български бизнеси. Новият сервиз беше осветен от отец Йоан, след което започна “хангар партито”, както го нарече Русен Русев – топ брокер по недвижими имоти в Чикаго.

“След добре проведени учения в България, правихме хангар партита, от които имам много добри спомени”, носталгично разказва пилот №1 на България, награден лично от президента на страната – Петър Стоянов.

Какви услуги ще се предлагат в новия български сервиз?
“От болчета и гайки до основен ремонт!” разяснява Анатоли, който иначе е специализиран в последно време в ремонт на двигатели.
От разговора ни става ясно, че да си механик в Чикаго не само, че не е лесно, но и е доста скъпо, понеже сам трябва да купиш своите инструменти. Докато е работил за други сервизи той дава $30 000 само за 1/3 от всички необходими инструменти (средно качество, най-качествените са още по-скъпи).
Анатоли научава от свой съученик, че в САЩ доходите са много по-големи в trucking индустрията отколкото в Европа. Това е основната причина семейството му да се премести в Чикаго. Все пак ми е интересно за каква разлика в заплащането и условията става въпрос.


“В България съм работил за българска компания и сме карали из цяла Европа. Преди 3 години получавах 1500 евро на месец. Връщаш се един път на 3 месеца в къщи, а по някога отсъстваш и за по-дълго време.” спомня си Анатоли, което обяснява защо има остър недостиг на шофьори в Европа и защо много от тях търсят начини да работят в САЩ.


Пожелах на Анатоли и неговото семейство да бъдат здрави и да имат късмет, защото според мен това е най-важното в живота и бизнеса, но и защото от това, което ми разказа той е явно въпрос само на време да постигне успешно своята “американска мечта”.

EMTR – Truck & Trailer Repair Center
133 Beeline Dr., Bensenville, IL 60106
Tel. 224.250.8892
Email:emtr2601@yahoo.com

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here