Млад българин почина при катастрофа с мотор в предградие на Чикаго

На 28ми юни 2022 в Чикагското предградие Елк Гроув Вилидж (Busse Road & Touhy Avenue) около 8 часа сутринта, почина Стан Атанасов в резултат на катастрофа.

Моторът на 33 годишния Стан се е сблъскал с камион каран от жена (от Landon, South Carolina).
По случая се води разследване.
Елк Гроув Вилидж е едно от предградията, където живеят и работят най-много българи.


Ирена Атанасова, съпругата на Стан, благодари на неговите приятели и на нашите сънародници в Чикаго за подкрепата в този труден момент:

“На 28.06 загубихме най-добрия, най-усмихнатия, най-прекрасния човек, мъж, съпруг, брат, син, зет и приятел Stan Atanasov . Той стана ангел и пое нов път. Отнеха го от този свят прекалено рано по жесток и нелеп начин. Той беше светлина и любов. Той беше всичко за мен. Отиде си моето сърце, моят мил мъж. Това беше един велик човек изпълнен с обич и светлина. Усмивката никога не слизаше от лицето му.
Нека да го запомним като лъчезарния и усмихнат човек който беше. Той обичаше всички и всеотдайно се раздаваше за семейството му и приятелите му. Нека всички да го помним по този начин с блясък в очите, усмивка на лицето и безкрайно, огромно сърце!
Всички те обичаме и се молим за душата ти. Мило мише, където и да си, обичам те! Нямам думи да опиша болката.
Когато имаме повече информация за опело ще напиша.
Благодаря ви мили хора за подкрепата и милите думи. Той ви благодари и се радва, че толкова много хора го обичат! Помнете го с добро!”

Тези, които искат да помогнат финансово на семейството на Стан могат да го направят на следния линк: https://www.facebook.com/donate/774763473890358/607078657272320/

Екипът на в. “България СЕГА” изказва съболезнования на семейството и близките на Стан Атанасов!

***

Актуализация (3.30 pm – 06/30/22):
Съпругата на починалия българин е наела адвокатската компания – GWC INJURY LAWYERS LLC. , която предостави следната информация на в. “България СЕГА”:

“Във вторник сутринта тази седмица Станимир Атанасов, 33-годишен български имигрант, живеещ в Арлингтън Хайтс, управлявал мотоциклета си на юг по Busse Road в Elk Grove Village на път за работа и се блъснал в страната на водача на камион, който се опитал да направи незаконен ляв завой от странична улица, където има лента само за десен завой. Вместо да последва знаците и да завие надясно, шофьорът на камиона от Южна Каролина неочаквано се насочил към първата от 3те южни ленти, опитвайки се да пресече 3те южни ленти на Busse Road и след това да завие наляво, за да тръгне на север по Busse. Мотоциклетът, който е имал предимство, се ударил в резервоара за гориво от страната на водача, причинявайки смъртоносен пожар, обхванал както превозните средства, така и водача на мотоциклета. Станимир починал от раните си на място, оставяйки съпругата си овдовяла едва на 31-годишна възраст.

Предстоят организиране на погребението, както и уреждане на връщането на тялото в родната страна на Станимир, България.

Молим свидетелите на тази трагедия да се свържат с водещия адвокат – Луис Антъни Кайро от GWC Injury Lawyers LLC на тел. 312-999-9999 или на емайл: lcairo2@gwclaw.com.

„Винаги е сърцераздирателно, когато един ценен живот е трагично изгубен, което води до болка и страдание за оцелялото семейство за цял живот. Когато това е резултат от пълна небрежност на друг човек, който съзнателно нарушава законите за безопасност, тази произтичаща болка е много по-дълбока за оцелелите”, заявява адвокатът и партньор на фирмата Луис Антъни Кайро.

GWC представлява жертви на небрежност, които претърпяват катастрофални наранявания или неправомерна смърт. Фирмата е натрупала споразумения и присъди на стойност над 2 милиарда долара от името на своите пострадали клиенти и техните семейства.

За повече информация относно GWC Injury Lawyers LLC, моля, свържете се с управляващия партньор, Louis C. Cairo, на 312-999-9999 или lcairo@gwclaw.com.”

Актуализация (1.20 pm – 07/03/22): В групата Bulgarian Bikers in Chicago
планират да изпратят Станимир Атанасов с мото ескорт.


Ето какво сподели Владимир Стоянов:

“Здравейте, изгубихме един страхотен човек и приятел- Станимир Атанасов в трагична катастрофа. Ще го изпратим другата Събота в църквата “Св. София” в Des Plaines.
В чест на паметта му, ще Ви помоля да се съберем там. Има вероятност да му направим ескорт с моторите. Това си беше неговата страст.
Всички, които могат да присъстват – ще съм Ви изключително благодарен!
На по-късен етап ще дам дам детайли за евентуален маршрут и време.
Благодаря Ви!”

Актуализация (5.00 am – 07/04/22): Съпругата на Станимир Атанасов съобщи информация за опелото:

“Мили хора, още веднъж, искам да изкажа едно огромно “Благодаря!” от името на цялото семейство! Вашата подкрепа ни дава сили в този труден момент.
Опелото ще се състои в църква “Св. София”, Дес Плeйнс другата събота на 9ти Юли.
Ако желаете да се сбогувате със Stan Atanasov , заповядайте в църквата на 09 Юли 2022 в 11.00 а.м.
Благодаря!”

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here