Реакция на българи в Чикаго относно решението на Върховният съд на САЩ по “Роу срещу Уейд”

На 24 юни Върховният съд на САЩ отмени решението “Роу срещу Уейд” от 1973 г., което даваше правото на жените на аборт, и постанови, че отделните щати могат сами да разрешават или забраняват процедурата. “Роу срещу Уейд” разделя както републиканци (против правото на аборт) и демократи (за правото на аборт), така и цяла Америка, понеже засяга чувствителни теми: човешки живот и човешки права. Днес половината страна ликува, а останалата протестира. В българската общност в САЩ ситуацията е подобна и това не е изненадващо. Липсата на толерантност и конфронтацията между нашите сънародници, разделени на сини и червени, достигнаха своя апогей по време на миналите президентски избори в САЩ.

Ето някои коментари на българи в една от фейсбук групите, които се модерират от в. “България СЕГА”, а именно: “Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго” с URL адрес: https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited:

P.N.: “За живот. Напълно подкрепям това историческо решение! Не убивай една от десетте Божии заповеди! Проблемът е в греха и бунта против Бог. Още от сътворението на първите хора та до наши дни! Но, за да можем да разберем истината за живота трябва да се обърнем към Библията и Христос, който умря за греховете на всички хора, които го приемат и вярват и искат да го следват и живеят за Него!”

D.N.: “P.N., Хайде още един мъж да си даде тъпото мнение… Всички мъже след 39 години да бъдат кастрирани.”

N. K.: “Нямам мнение, но имам въпрос: на кого на издръжката ще бъдат нежеланите новородени? Тия, които имат $, ще успеят да намерят изход, но мнозинството, които за себе си не могат да се грижат.”

P.N.: “Колкото и невероятно да звучи Кристиян Роналдо е бил роден в бедно семейство, като майка му до последно се е отказала да го абортира в офиса за аборти, защото и тя си е мислила, че няма да могат да се оправят финансово с токова много деца. Но жената е взела правилното решение и се е отказала от аборта. След години всички знаем историята, той става един от най-добрите футболисти в света. …И издържа майка си и цялото голямо семейство! Така, че нека да оценим смисълът на всеки човешки живот!”

N. K.: “След като изчетох мнението ви, бях осенена от мисълта, че всеки, който е против абортите, да прибере по едно нежелано бебенце, че току виж израсъл следващият Айнщайн.”

H. S.: “Щатите е имигрантска държава, в която католиците (голяма част латино) не ползват презервативи защото им било против религията, мюсюлманите имат многодетни семейства, защото искат да имат религиозоно превъзходство. Като цяло американците не са образовани, що се отнася до безопасен секс и много от тях са на наркотици. Резултатът е деца родени със спин, зависимост от наркотици, заради която при раждането трябва да се сложат на терапия, деца с дългосрочни здравословни увреждания, като резултат от злоупотреба с медикаменти преди и по време на бременност, както и деца с няколко бащи, поради едновреммени връзки с няколко партньора. Също има растяща част от населението, която имат деца за да вземат държавни кредити на края на годината и това е една специална група, която умишлено живее на минимален стандарт и са почти изцяло безработни, за да се квалифицират. Отделно с отварянето на границите последните две години влизат милиони имигранти с деца и такива които раждат деца, за да станат Американски граждани. Така, че въпросът ви е много уместен, за съжаление, те се мислят за много човеколюбиви и смятат, че животът започва от зачатието, но секса одавна не е само с цел зачеване както е по библията и за бюджети и издръжки никой не мисли. До 12та седмица абортът би трябвало да е позволен както е в Европа, в моят щат е до 26та, което е твърде много, но това е по три причини, доста майки разбират, че са бременни твърде късно, здравословната система е тромава и не може веднага да се уреди час за аборт, има фирми, които разпродават частите на бебетата за употреба в медицината, което е просто ужасно но факт.
След като ваксинираха 80% от американците с експерименталните ваксини, доста мъже и жени станаха временно или перманентно стерилни а доста пометнаха, защото се ваксинираха по време на бременност и мисля, че може би това доведе до решението на върховният съд освен, че абортът, не е признат от конституцията на щатите, просто последните 50 години беше признат по съдебно решение на дело, което съдът сега не признава. Та всички тези разходи са за сметка на американските данъкоплатци.”

N. K.: “H. S., Абсолютно права! Само дето не ми стига акъла колко трябва да си прост, та да не си даваш сметка, че всичко това е за наша сметка! Обикновено червеновратите са големи “математици”, но да се таксува народа и още и още… Моля, ако някой, някъде прочете с какви фондове ще се отглеждат тия нещастни същества, нека публикува!”

H. S.: “N. K., Занимавам се с данъчно право от 22 години и кредитите за деца бяха, най-високи при Байдън миналата година, клиенти с минимален годишен доход под $15,000 на година за три деца, вземаха обратно над $20,000, как да не искат да имат деца. Отделно безплатна за тях застраховка и социални помощи. Разбира се трябва да си човек с много ниски стандарти, за да живееш с трите си деца на прага на мизерията и нарочно да не работиш, за да вземеш голям рефънд без да си го изработил. Аз вече 22 години виждам как програми за временно подпомагане се ползват всяка година от същите хора, докато децата им пораснат, а имаме недостиг на работна ръка. Има и много деца за осиновяване, както и за временно настаняване, също и кредити за тях, но на никой не му се занимава и те страдат, а за съжаление, никое дете не трябва да страда цял живот без обич, защото е жертва на системата. Има медицински центрове, в които може да се запишете просто да подържите едно бебче сираче, за да му дадете човешки контакт. Просто мисля, че Американското правителство иска да има повече данъкоплатци, защото ни пращат събраните данъци по цял свят за помощи, а политиката им не подпомага с нищо работещите американци, които плащат най-високи данъци и станахме за съжаление по-малко. Работещите в момента издържаме бейби бумърите, които се пенсионираха, а ние никога няма да можеме да се пенсионираме, ако политиката стимулира само консуматорите.”

D.N.: “Има много изнасилени деца на 12-13 години от бащи и братя…
Трябва да има някакъв разум…И да спрат мъже да си дават мнението. Нито раждат, нито гледат деца, но са пълни с много “опит”.”

V. S.: “Абсолютно неправилно. В кой век живееме, да попитам.”

M. S.: “Стига мрънкахте… Вие поне живеете в Америка и имате информация как работат нещата тук. Няма жена, която да не е искала да абортира и да не е успяла. Вече има и хапче… Голяма мъка, голямо терзаене… като, че ли това ви е най-големият проблем. А пък и навън е 21 век… Има предпазни средства…Предполага се, че определени случаи ще са изключение.”

R. P.: “M. S., Не е точно така както го казвате. Прочетете Тексаския закон. В много щати не може да се прави аборт, дори и животът на майката да е застрашен. Да, ще има аборти с подръчни средства, например метални закачалки и много умрели млади момичета от инфекции или кръвоизливи. Ако си направили аборт и имат усложнения няма да смеят младите жени да отидат в болница, защото ги чака затвор. Прочетете къде какъв е закона и тогава говорете за мрънкане. Отнемане правото на жената да взема решение какво да прави с тялото си е първата крачка към отнемането на други свободи.”

G.M. : ” Хапчето също не е достъпно в щатите, които са против абортите. И както може да се сетите, не може да отидеш да си го купиш в “Уолгрийнс”, трябва рецепта.”

M.I : “Това трябва да се решава само на локален левел. Трябваше да бъде махното отдавна. Относно глупостите, че голям % е от изнасилвания, може да се види, че те са около 0.5% от общия брой.”

P.N.: “За съжаление либералната медия и в САЩ и в България продължава да бълва лъжи и да допринася за това заслепяване на хората, които подкрепят този вид убийство наречено аборт! За съжаление много са малко хората, които четат и вярват в Библията и Христос и живеят с тези ценности. Комунизмът, либерализмът и хуманизмът допринасят за това от десетилетия наред и в Америка и в България хората да тънат в духовен мрак и тъмнина, но Исус ще се върне за тези, които вярват в Него и пазят заповедите му! Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя единороден син за да не погине никой, който вярва в Него, но да има вечен живот!

G. G. : “Хора умират защото не могат да си платят лечението, те с абортите се занимават. Всичко друго е наред щото… Това идва от разни религиозни откачалки. Цялата тази глупост единствено може да доведе до лавина от нелегални аборти, смъртни случаи и увреждания.”

R. D. ” Имаше закон за кастрацията…….Масова кастрация и ваксинация и няма да има нужда от закон забраняващ абортите…”

Това коментира по случая известният рапър – Мишо Шамара, който живее в Чикаго от 8 години:

“Една крачка към превръщането на САЩ в християнски ширият. Следващата стъпка ще е легализирането на убийство на жени с камъни”

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here