Изложба на български медии в чужбина в Народното Събрание

22ри юни 2022 – По инициатива на БТА и Антоанета Цонева на 8ми юли 2022 (от 11.30) в Народното Събрание се планира открита изложба с пана на български медии в чужбина. Има вероятност датата да бъде евентуално променена предвид нестабилната политическа ситуация в страната. По информация на БТА българските медии в чужбина са над 50. Сред представените медии ще бъде и вестник “България СЕГА”, който съществува вече повече от 17 години и изигра централна роля в самоорганизирането на българската общност в Чикаго.

“България СЕГА” е редовен участник в ежегодните международни срещи на българските медии, които също се организират от БТА и бяха стартирани от предишния им директор Максим Минчев.

 

Тези срещи изиграха голяма роля за сплотяването на българските медии в България и в чужбина и бяха организирани без използването на държавни пари ( с помощта на частни бизнеси).


БТА е пример и за други държавни структури в България как може да се работи успешно и ефективно с българските общности в чужбина, където живеят и работят над 2 милиона българи.
Повечето знаят, че собственикът на в. “България СЕГА” – Светлозар Момчилов издава и украински ежеседмичник в Чикаго от май 2002 година – вестник “Украинске СЛОВО“.
В космополитния Чикаго има представители от всички държави по света, като много от тях имат добре организирирани общности. Над 2 милиона души са от Източна Европа, като полската общност (най-голямата извън Полша) наброява над един милион души.

Оксана Момчилова
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here