“Sofia Grill” – късче от България в сърцето на Българския Чикаго

Материал № 12

“Българският Чикаго”/”Chicago – Bulgarian Kinda Town”(TM). Под това название в. “България СЕГА” ще проследи историята (от началото на миналия век до днес) на най-голямата и най-успешната българска общност в чужбина за цялата история на България. Молим, всеки който може да помогне с интересна снимка, видео или информация да се свърже с нас на тел. 773.317.8035 или емайл: bg7tv.editor@gmail.com. Благодарим Ви!
Очакваме Ваши предложения за бизнеси, организации и личности, които смятате, че са изиграли важна роля в развитието на българската общност в Чикаго.

***

В началото на 2022 на мястото на българския “At Nick’s Grill” отвори врати “Sofia Grill” със собственик и мениджър – Александър Бадемов. Адресът е същия: 782 W Oakton St # D, Des Plaines, IL 60018, което прави “Sofia Grill” много удобно за хилядите българи, които живеят и работят в северозападното чикагско предградие Дес Плейнс и прилежащите предградия.


“Като чуят американците за България, първата им реакция е …”София!?””, така новият мениджър аргументира за в. “България СЕГА” смяната на името на емблематичното българско заведение.
В края на миналата седмица по стените на заведението бяха окачени снимки от България: София, българската природа, Черно море, българския фолклор, исторически паметници…


С храна, напитки, цветове и снимки “Sofia Grill” пренася неусетно посетителите в България. Клиентите са основно българи, но вече има и редовни клиенти американци, японци и други националности.


Със сладки известни още от преди “прехода” можем да си припомним вкуса на нашето детство.


Макар, че собственикът сподели изненадата си пред в. “България СЕГА” относно интереса на японците към “Sofia Grill” , добре е да си припомним, че именно в Япония са изключително популярни българското кисело мляко и българския фолклор.


Подобно на предишното заведение храната е вкусна и се прави в домашен стил. Нивото на “Sofia Grill” в никакъв случай не е по-ниско от това на “At Nick’s Grill” и това е проверено от екипа на вестника.


Голямото желание, трудолюбието, професионалните качества на новия собственик, както и добре подбрания персонал са повод за оптимизъм на редовните клиенти на заведението.


В “Sofia Grill” можете да гледате и българска телевизия, докато опитвате вкусните гозби. Заведението е удобно за лични и бизнес срещи. Поради своята популярност има голяма вероятност да срещнете там сънародници, с които не сте се виждали от години.


В моменти, когато нямате време да дойдете на място, имате различни опции за поръчки: Doordash, Grabhub или Uber Eats.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here