Най-новият член на BCOAA – “Български художници зад граница”

Една от най-популярните културни организации в САЩ, “Български художници зад граница”, се присъединява към Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина (BCOAA), съобщават от ръководството на организацията.
“Български художници зад граница” е основана в Чикаго през 2007 г. с цел да подпомага и поощрява творческите изяви на български художници, които живеят и творят извън България.
Членовете на организацията са предимно от САЩ (Чикаго, Ню Йорк, Филаделфия, Ню Орлиънс, Денвър, Форт Лодърдейл, Сан Франциско), с представителство във Франция, Хърватия и Австрия.


От основаването си досега “Български художници зад граница” са участвали в повече от 30 изложби в САЩ и Европа. Дружеството включва изявени имена като Василен Васевски, Кирил Манасиев, Люсиен Димитров, Татяна Авджиев, Евгения Петров, Антония Гурковска и др.
Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина (BCOAA) бе основана през декември 2021 г. Мисията ѝ е да консолидира усилията на културните организации и дружества извън България, като им придава повече гласност и значимост. Конфедерацията е отворена общност и приветства присъединяването на колективни и индивидуални членове, които споделят нейните цели и са готови да работят в името на общата кауза, а именно популяризирането на българската култура и творчеството на българските творци по света.

Р.Б.: Преди дни BCOAA съобщиха, че Първи Български Център – Чикаго също се присъединяват към тях

aternapress.com
Снимки: Василен Васевски

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here