Братство „Хайдути“ организира събор в Чикаго в чест на Ботев

6ти май 2022 – В неделя (5ти Юни) 2022г в Чикаго се проведе традиционния годишен събор, организиран от “Братство Хайдути” в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимоста на България.


“Това ми беше идеята! Нещо добро за България и българщината и най-вече да се напомня и помни Ботев и падналите за свободата ни… това ми е “болната” тема истинската ни история!” сподели за в. “България СЕГА” президентът на братство “Хайдути” , Чикаго – Никола Масларски.


Нашите сънародници в “Града на Ветровете” имаха късмет с времето и се получи един голям български празник с много развлечения (както за възрастни, така и за деца), танци, хора, надуваем замък и пързалка, вкусна скара, захарен памук, сладки… Местни български бизнеси и организации участваха със свои щандове. Българо-Американската Полицицейска Асоциация “BAPA” участва с награди в томболата с най-голямата награда – телевизор, предоставен от “Братство Хайдути”.

Българските училища и фолклорни ансамбли също се включиха активно в концертната програма. Прозвучаха “Тих бял Дунав”, Ботеви стихове… Водещ бе писателят, актьорът и режисьорът – Добри Карабонев.


Вестник “България СЕГА” отново бе медиен партньор на това полезно за българската общност в Чикаго събитие.

Сред специалните гости бе генералният ни консул в Чикаго, който каза няколко думи за Ботев, както и членът на МПО “Пирин” в Чикаго – Томас Лебамов (който неотдавна се срещна с президента Румен Радев), изразил подкрепа за македонските българи борещи се за ИСТИНАТА и българщината в Македония.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here