Дни на българското изкуство ще се проведат в Канада от 14 май до 4 юни

Дни на българското изкуство ще се проведат в Канада от 14 май до 4 юни. Те са своеобразно продължение на провеждащия се традиционно Български Фестивал на изкуствата, който се осъществяваше ежегодно до 2019 г., но поради пандемията спря своите издания. „Фестивалът имаше за цел да представя най-доброто в жанрове като джаз музика, театър, филм, класическа музика, литература и визуално изкуство, основно в градовете Монреал, Торонто, Отава, но нерядко достигаше и до западните и по-отдалечени провинции на Канада. Българските общности отново ще се радват на възможността да се докоснат до автентично българско изкуство“, информират организаторите.


В програмата са планирани кино вечери, на които ще се излъчи новият български филм „ПЕТЯ НА МОЯТА ПЕТЯ“. Предстои и представянето на театралната постановка “Приятно ми е Ива” – моноспектакъл – комедия на актрисата Ива Тодорова, носител на две награди Икар 2019 за водеща женска роля и за драматургичен текст.
В рамките на Дните на българското изкуството в Отава, Монреал и Торонто предстоят и концерти на българската пианистка Ани Гогова от Чикаго; литературен салон с Невена Митрополитска от Монреал; и приложни изкуства на художничката Виолета Михайлова от Монреал.

Събитията се организират от ELARTE ARTS, с директор Елица Йорданов, със сътрудничество на посолството ни в Отава, подкрепата на ГК-Торонто и съдействието на български организации по места.

/МГ/
БТА

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here