Българи в Чикаго получиха чекове за обезщетение от Фейсбук

17ти май 2022 – Българин от Чикаго с инициали Г.И. сподели снимка на чек за обезщетение за заведен колективен иск от жителите на Илинойс срещу Facebook за изтичане на биометрични данни през периода от 2011 г. до 2020 г. Сумата на чека е $397.00. Г.И. пояснява за нашите сънародници: “Ако и вие сте попълнили формата да се включите в този колективен иск преди Ноември 2020г, очаквайте своите обезщетителни чекове в най-скоро време, ако вече не са дошли.”

В коментарите под поста на Г.И. в една от фесйбук групите администрирани от в. “България СЕГА” (“Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго” с URL адрес: https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited), още наши сънародници в Чикаго потвърждават, че са получили чекове, а други съжаляват, че не са попълнили нужната форма в определения срок.
Колективните искове от страна на потребители в САЩ не са рядкост, така че следващият пък когато получите писмо и имате възможност да са включите, отделете от времете си да попълните нужната форма и/или се консултирайте с адвокат, понеже може да си заслужава.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here