Братя Пулеви ще играят шах с деца от българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Лос Анджелис

На 12-ти май от 19:00 до 21:00 ч. в хотел “Шератон Гейтуей” (Sheraton Gateway Los Angeles Hotel) в Лос Анджелис ще се проведе среща на учениците от българското училище “Св. св. Кирил и Методий” с братята Кубрат и Тервел Пулеви. Събитието е по инициатива на генералния ни консул в Лос Анджелис Бойко Христов. Това съобщи самият той за БТА.

По време на срещата ще бъдат сформирани два отбора – всеки ще включва по 10 играча. Единият отбор ще бъде предвождан от Кубрат Пулев, а другия от генералния консул. Времевата контрола на партиите ще бъде рапид (ускорен шах): по 10 минути за всички ходове с добавено време 10 секунди на ход за белите и черните фигури. В играта ще участва и Тервел, ще се включи и американския боксов треньор на братята.
„Целта е да се даде възможност на местните български деца да се срещнат с шампиони от Родината и да се промотира шахматната игра. Не на последно място искаме да покаже подкрепата на българската диаспора от Западния бряг към нашите спортни звезди“, заяви за БТА Бойко Христов.

След играта на шах е предвидено време за общуване на децата с братя Пулеви, по време на което те ще ги поздравят с техни изпълнения и ще им подарят специално подготвен подарък.
Генералният ни консул в Лос Анджелис припомни, че на 14 октомври миналата година по негова инициатива се е провел първия урок по шахмат в българското училище “Св. св. Кирил и Методий”, с който започва въвеждането на шахмата в образователния процес на учебното заведение. Програмата „Шах в училище“ предвижда провеждането на широк кръг шахматни събития, като: уроци, сеанси на едновременна игра, онлайн турнири с учебни заведения от България, двустранни отборни срещи с ученици от други, представени в района на Лос Анджелис, диаспори и др.
Братя Пулеви са известни с любовта си към шахмата, а Кубрат Пулев често признава, че го използва в подготовката за мачовете си.

/МГ/
БТА

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here