Първи Парад на България и Събор на Българската общност

27ми април 2022 – Българите в Чикаго ще организират Първи Парад на България и пореден български събор на българската общност. Партньори на събитията са Генералното  в Чикаго и Кметството на Елк Гроув Вилидж (северозападно предградие на Чикаго с голяма концентрация на живеещи и работещи там българи, както и на редица български бизнеси и организации)
Ето конкретна информация за двете мероприятия, споделена от организаторите:
“Уважаеми дами и господа,
Генералното консулство на България в Чикаго и Кметството на Елк Гроув Вилидж организират първи Парад на България по случай 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
В парада ще вземат участие българските неделни училища от Средния Запад в САЩ, културни центрове, танцови клубове и състави, академии и други български родолюбиви организации. Парадът ще се слее със Събор на Българската общност, където ще има осигурени забавления за децата и сцена, на която ще се представят български артисти от САЩ.
Парадът ще се проведе на 22 май т.г., неделя, от 11 часа, (тръгване от 500 W Elk Grove Boulevard, Entrance 29 South side, of Elk Grove High School). Съборът ще се проведе в 12.00ч. в близкия Rotary Green Park, 164 Lions Dr., Elk Grove Village, IL, 60007.
Уважаеми дами и господа,
Парадът на българските неделни училища и родолюбиви организации ще е първи по рода си в Чикаго. Манифестацията ще даде възможност Българската общност да покаже гордостта си от своята култура, традиции и история, подобно на другите големи общности в Америка.
Искрено вярваме, че това събитие е шанс да се придаде допълнителна видимост на българската общност в САЩ!
Най-учтиво ви молим да дадете своя принос за популяризиране на този първи парад на България в Чикаго и Събор на Българската общност!”

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here