Дони ще оценява авторски песни на международен конкурс за детски произведения в Америка

Българският певец, музикант, композитор и артист Дони Векилов ще бъде част от журито на международния конкурс „Фестивал за български детски произведения“. Събитието е организирано от Асоциацията на българските училища в Америка.
Авторска песен, театрална или куклена пиеса за деца, младежка литературна творба са конкурсните дисциплини, съобщиха за БТА от асоциацията. Всички произведения в конкурса трябва да са авторски и да са на български език. Срокът за подаване на заявките е до полунощ на 15 септември американско източно стандартно време (EST).

Заявки за песен се подават в аудио формат по електронен път на office@absaassociation.org с копие до chairman@botevacademy.org. Заявки за театрални и куклени представления се подават във видео формат по електронен път на office@absa-association.org с копие до chairman@botevacademy.org. Заявки за литературни произведения на ученици се подават по електронен път в MSWord формат или PDF формат на office@absa-association.org с копие до chairman@botevacademy.org.

Вторият етап от конкурса ще бъде присъствен на сцената на българско неделно училище „Академия Христо Ботев“ във Вашингтон и най-вероятно ще е в началото на месец ноември. Организаторите не поставят ограничения за местоживеене на авторите и изпълнителите.

/МГ/
БТА

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here