Единственият български монах в Америка набира средства за манастира, в който служи

Отец Климент – единственият български монах в Америка, чиято лична история БТА наскоро ви разказа, събира пари за манастира, в който служи. „Ние се издържаме само от дарения. Реших да помогна. Скоро имам рожден ден и се обръщам към хората с призив – вместо да ми подаряват подаръци, да помогнат на манастира и да дарят, кой колкото може“, споделя за БТА Любомир Хардалов.


Кампанията по набирането на средства ще продължи до трети май. Само за пет дни вече са събрани 2 000 долара, съобщават от манастира „Светия кръст“ в Кастро Вали, Калифорния.


Любомир Хардалов е роден през 1986 година в Тутракан в семейство на Мая и Момчил – българи християни. С родителите му се преместват в Монреал, Канада, през 2002. Две години по-късно Любомир започва да помага в българската православна църква, а през 2007 става иподякон. Заминава на православна мисия в Аляска, после посещава румънски манастир в Канада и друг в Южна Франция.


Обикаля с ясната цел да получи религиозна виза и да се прехвърли от Канада в Америка, за да се установи в манастира “Светия кръст” в Кастро Вали, Калифорния. Той е негов духовен дом от 10 години.


Службите в манастира се провеждат на английски, румънски, църковнославянски, български и гръцки език. В храма се правят кръщенета и сватби.

/МГ/
БТА

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

1 коментар

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here