Българският генерален консул гостува в Конгреса на Илинойс

30ти март 2022 – Генералният консул на Р България в Чикаго Светослав Станков гостува вчера в щатския Конгрес на Илинойс, където направи обръщение. Той се срещна и разговаря с председателя на Камарата на представителите на Илинойс Емануел Крис Уелч. Заедно с генералния консул, в щатския конгрес гостуваха и видни представители на българската общност в Чикаго.


Днес генералният консул в Чикаго, Светослав Станков, имаше възможността да представи България и българската общност в обръщение към щатския Конгрес на Илинойс.
Обръщението на г-н Станков пред законодателния орган на щата е първо по рода си в двустранните отношения между България и САЩ, както и огромно признание за българската общност в Чикаго.“ – написа снощи на своята ФБ страница Генералното консулство на Р България в Чикаго.


„Днес за мен беше чест да приветствам Генералния консул на Р България Светослав Станков в нашия Капитолий. Беше удоволствие да слушам обръщението му към Камарата на представителите. Очакваме с нетърпение да продължим да изграждаме отношенията си с неговата страна.“ – написа от своя страна на стената си председателят на Камарата на представителите Емануел Крис Уелч (Emanuel Chris Welch).

eurochicago.com

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here