Отменят изискванията за маски и задължителна ваксинация на много места в Чикаго след 28ми февруари

23ти февруари 2022 – Парарелно с щата Илинойс, Чикаго ще отмени изискванията за носене на маски и задължителна ваксинация на определени обществени места (като ресторанти, барове, спортни зали и др.). Кметът на Чикаго Лори Лайтфут каза на пресконференция, че мандатът за маски, както и изискването за ваксина на редица места в града ще изтекат на 28ми февруари 2022 г.

„Въз основа на ключови показатели изглежда, че най-лошото от голямата вълна на Omicron е зад нас и ще можем безопасно да премахнем тези временни спешни мерки, въведени за защита на здравето и безопасността на нашите жители“, поясни Лайтфут.

Според Lightfoot маските ще продължат да се изискват в здравните заведения, в обществения транспорт и в други места за събиране, къдео са валидни федералните мандати и препоръки от Центровете за Контрол и Превенция на Заболяванията. Въпреки че мандатът за ваксина е на път да бъде отменен за много бизнеси, при които се събират хора в закрити помещения, следващата седмица, Лайтфут отбеляза, че градските работници трябва да продължат да се ваксинират срещу вируса, за да имат право да работят за град Чикаго. Комисарят на Министерството на общественото здраве в Чикаго д-р. Алисън Аруади заяви: “Това не означава, че COVID е изчезнал, това просто означава, че нивата на предаване са по-ниски, отколкото са били по време на пиковете”, “Все още насърчавам хората да вземат предпазни мерки и определено да се ваксинират, за да защитят себе си и близките си.” – призова той.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here