На Коледа стават чудеса…сътворени от българките в Чикаго и Дядо Коледа

22ри декември 2021 – Българките в Чикаго са голяма сила. Те се борят успешно (обикновено на няколко “фронта” едновременно), но потентиалът им е още по-голям, когато обединят усилията си. Примери за наши сънароднички в Чикаго, обединени в общи каузи, има много. Такъв е и случая със Сдружениие “Българка – Чикаго”, които се занимават с благотворителна дейност. В навечерието на Коледа те зарадваха 52 деца от два центъра за настаняване от семеен тип, преходно жилище и дневен център за деца с увреждания в град Роман. На една от снимките се вижда надпис на стената “God is with you!” (“Бог е с теб!”). Благородният жест на Сдружение “Българка – Чикаго” малко преди Коледа не само зарадва децата, но им вдъхна надежда и вяра в доброто.

Ето какво сподели Слави Михайлов по повод благотворителната акция:

“УСПЯХМЕ!
Благодарение на нашите приятели, сънародниците ни от Сдружение “Българка – Чикаго” и г-жа Nicky Lazaro днес успяхме да зарадваме с подаръци според възрастта всяко от 52-те деца от два центъра за настаняване от семеен тип, преходно жилище и дневен център за деца с увреждания в град Роман. Осигурихме и празнични торбички с лакомства за децата. Украсихме празнично вагон на влака, с който пристигна Дядо Коледа на гарата в Роман и бе посрещнат от децата. Огромни благодарности и към Йордан и Надежда от София, които също зарадваха 10 деца при посещениято ни в град Роман. Двамата са решили да се откажат от това да си подаряват подаръци и споделиха, че да зарадват децата е най – големия подарък за тях! Благодарим на “БДЖ Пътнически превози” за транспорта и възможността отново да си партнираме. Всички Вие подарихте на децата, внимание, емоция, вълнения и усмивки по – техните лица! Вашата доброта и щедрост вярваме ще донесе на Вас и Вашите близки много здраве, лично щастие и благодат през новата година! Благодарим Ви от сърце!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!”


Сдружениие “Българка – Чикаго” също не скриха радостта си от това, че са направили 52 деца щастливи и значими:

“Днес 52 деца бяха щастливи! ❤
Днес 52 българчета усетиха Радостта,че са значими!❤
Днес 52 деца почувстваха, че Доброто съществува!❤
И това се случи само с една малка част от даренията на ПРЕКРАСНИТЕ БЪЛГАРКИ ОТ ЧИКАГО, които участваха в томбулата на Женското Коледно Парти в Чикаго на 11ти декември!!
Весели Празници момичета!❤
Бъдете Благословени❤🙏”

Както споменават от Сдружениие “Българка – Чикаго” приятната изненада за децата в град Роман стана възможна само с малка част от даренията на българките в Чикаго (по време на 6-то Традиционно Женско Коледно Тържество), които доказаха за пореден път, че не само умеят да се веселят, но и че имат добри сърца.

Общата събрана сума за благотворителни акции в помощ на наши сънародници в нужда бе $3,655. Център “Българика” бе домакин и организатор на събитието тази година с активната помощ на Емилия Иванова.
Екипът на вестник “България СЕГА” желае здраве и успехи на българките от Сдружение “Българка – Чикаго”, както и на всички наши успешни и благородни сънароднички в “Града на Ветровете!

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here