Коледна еуфория в неделното училище на „Българска акдемия в Ричмънд“, Вирджиния

В събота, 18 декември 2021г., залата на Българско неделно училище „Климент Охридски“, Мидлотиан към „Българска академия в Ричмънд“, щата Вирджиния отвори широкo врати, за да приеме стичащите се в добро настроение и с усмивки на лица деца, родители и гости. За кратко време цялата празнично украсена зала се изпълни с весел глъч и преповдигнато настроение. Звучащата коледна музика и блясъкът от стотиците светещи лампички от красиво украсените елхи омагьосахваха всички. Коледната атмосфера се усещаше навсякъде.

Залата затихна и на сцената излезе директорът на училището госпожа Гюлджан Хадживелиева, която, спазвайки дългогодишната традиция на училището, помоли всички присъстващи да се изправят и тържествено прозвуча българският химн. Последва мило приветсвено слово с пожелание за светли и благословени коледни празници. След което чертвъртокласниците поздравиха всички присъстващи с рецитал на коледни стихове.
Последва танцувален поздрав от Подготвителната група с песнички „Тихо се сепи първият сняг“ и „С червените ботушки“.


След тях на сцената излезнаха осмокласниците, които разказаха в стихотворна форма на всички за вълшебството на Рождествените дни и празника Коледа. Третокласниците завършиха с рецитал на Коледни пожелания за светлия празник.
След това учениците от всички класове показаха своите усъвършенствани умения по народни танци. Под ритмите на „Македонско девойче“ учениците от трети, четвърти и осми клас под ръководството на танцовия ръководител на училището госпожа Полина Пенова изиграха македонско хоро. След тях на сцената, придружени от госпожа Даниела Иванова, изтанцуваха ръченица най-малките ученици от Подготвителната група. Отново но този път с хоро „Ръка“ излезнаха да танцуват най-големите ученици от училището. Последни на сцената излезнаха четвъртокласниците, които изиграха „Право хоро“ , и с това завърши поздрава на учениците от Българско неделно училище „Климент Охридски“ към присъстващите родители и гости. Прозвуча хорото „Бяла роза“ и танцовите ритми на българската народна песен завлядаха всички и присъстващите се включиха в изтанцуването на общо българско хоро, като празничното настроение стигна своя апогей.

В този момент на вратата на залата влезна най-очакваният от всички деца гост: дядо Коледа, който носеше чувал пълен с подаръци за всички слушали през година. След като всяко от децата получи подарък от добрия старец и той си тръгна, всички гости се почерпиха от богатата коледна трапеза, осигурена от всички родители. Така задружно и в добро Коледно настроение всички присъстващи си пожелаха светли и благословени Рождествени дни и Щастлива Нова 2022 година.

Снимков и видео материал от Коледното тържество може да бъде намерен на фейсбук страницата на училището: RICHMOND BULGARIAN ACADEMY/ Българско неделно училище „Климент Охридски“.

Офелия Цицкова
за в. “България СЕГА”

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here