Българите по света ще могат да гледат свободно в Интернет избрани български филми

София, 26 ноември /Мартина Ганчева, БТА/: От понеделник сънародниците ни в чужбина ще могат да гледат свободно в интернет над 20 избрани български филма. Те ще могат да поканят българско кино у дома за три седмици – от 29 ноември до 19 декември.
Събитието е в рамките на второто издание на кинофестивала на “БГ екран онлайн” и е организирано от Държавния културен институт към министъра на външните работи и платформата за българско кино Gledam.bg. То се осъществява с подкрепата на дипломатическите и консулските ни представителства по цял свят. Партньори в инициативата са БТА и БНТ.

Сред избраните заглавия са два от най-награждаваните филми в редица международни фестивали – “Урок” и “Слава” на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева, както и класиката “Оркестър без име”. В програмата са и документалните филми на режисьора Найо Тицин – “Стихията Медея”, “Да обичаш Кармен” и “Златното сърце на София”, както и едно от най-добрите заглавия на Николай Стефанов – “Остриета”.
Зрителите могат да гледат актрисата Марта Вачкова в късометражния филм на Ники Стоичков “За какво служи хлябът”, както и Яна Титова, Иван Бърнев и Асен Блатечки в “Стъпки в пясъка” на Ивайло Христов. В селекцията на “БГ екран онлайн” е и сериалът “Румбата, аз и Роналдо”.
Всички филми могат да се гледат свободно по всяко време на денонощието от всяка точка на света, включително и в България. Те ще бъдат достъпни на онлайн платформата на Gledam.bg на адрес: https://gledam.bg/Bg-ekran-online.

БТА

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here