Смениха името на чикагското училище “Алеко Константинов”

4ти ноeмври 2021 – Малко Българско Училище съобщи, че са сменили името на едно от училищата, което влиза в състава му. От 1-ви ноември, 2021 училище “Алеко Константинов” сменя името си на училище “Малката България”. Относно причината се уточнява:

“Мотивите за този акт са много, но най-важният е, че името на родината ни за първи път ще присъства и като име на училище в Северна Америка.”

Училище “Алеко Константинов” се помещава в новата сграда на Малко Българско Училище в северозападното предградие на Чикаго – Дес Плейнс. Дейността на МБУ в тази сграда през последните години протичаше под друго име – център “Малката България”. След одобряването на новото име на училище “Алеко Константинов” от страна на МОН, МБУ ще продължи да работи в новата си сграда като училище и като център с разнообразни услуги под едно и също име – “Малката България”.
Новото здание на МБУ стана възможно след щедри дарения от страна на българската общност, като главната заслуга бе на един от родителите в училището, който има транспортен бизнес.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here