Иззеха фалшиви карти за ваксинация срещу COVID-19 на летище O’Hare

5ти октомври 2021, Чикаго – Служителите към „Митници и гранична охрана“ работещи в Международното пощенско бюро на летище O’Hare продължават да изземват фалшиви карти за ваксинация срещу COVID-19.
На 4 октомври CCBP те иззеха две пратки, предназначени за Сийгрейвс и Хюстън, Тексас. При инспекцията се констатитира, че за единия пакет е декларирано, че съдържа PVC ръкави, докато в другия би трябвало да има поздравителни картички. Служителите откриха общо 41 фалшиви ваксинационни карти срещу COVID-19 в двата пакета. Картите са приличали много на оригиналните сертификати на Центъра за контрол на заболяванията (CDC), които се предоставят от лекарите при прилагане на ваксината срещу COVID, но с по-ниско качество и други несъответствия. И двете пратки идват от Китай.


„Служителите на CCBP продължават борбата срещу мошениците, които използват тази пандемия, за да реализират печалба, като продават фалшиви документи“, каза ЛаФонда Сътън-Бърк, директор, полеви операции, офис в Чикаго. „Много съм горд, че нашите офицери успяват да прихванат тези опасни пратки и да предпазят нашата общност.“


В друг пакет (който е бил описан, че съдържа декоративни мъниста) от Китай след забелязване на несъответствия при проверка с рентген, служителите откриват бутилка със 100 таблетки ивермектин. В пакет от Мексико пък намират 32 таблетки ивермектин и 40 хапчета хидроксихлорохин. Пратките са били насочени към Атланта и Сейнт Луис Парк, Минесота.
„Тези инциденти са обезпокоителни. Това се случи само за една нощ и не е ясно дали тази тенденция ще продължи “, поясни Шейн Кембъл, директор на Area Port – Chicago.
Това е третият случай в Чикаго, когато CCBP спира доставки на фалшиви карти за ваксинация срещу COVID.
ФБР предупреждава, че купуването, продажбата или използването на фалшиви карти за ваксинация срещу COVID-19 излага околните на риск и нарушава федералните закони на САЩ.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here