Цената на отоплението с природен газ тази зима може да скочи значително

4ти октомври 2021 – Според експерти потребителите на природен газ може да заплатят стотици долари повече през наближаващия отоплителен сезон.
Десетки хиляди клиенти не са в състояние да плащат сметките за газ (най-вече заради проблеми свързани с пандемията) още преди новите увеличени цени. 1/3 от хората в Чикаго имат проблеми с плащанията на сметките си.

Цените на природния газ се увеличават сериозно тази година в целия свят, но това не е единствената причина за възможното увеличение до 50% в Чикаго.
Според Дейвид Колата от Citizen Utility Board, Peoples Gas (в град Чикаго) и Nicor Gas (в предградията) са похарчили напоследък много пари за подобряване на инфраструктурата. Според променен щатски закон през 2013 година, те могат да добавят тези разходи към сметките за природен газ.

След анализ на пазара Crain’s Chicago Business прогнозира между 30 – 35% увеличение на цените на природния газ в Чикаго и до 50% в предградията.

Официалната инфлация – 5.4 % е най-голямата през последните 13 години, но неофициално по мнение на редица икономически експерти реалната инфлация е не само по-голяма, но и няма скоро да намалее. Това означава по-високи цени на необходимите стоки и услуги.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here