2ма тийнейджъри простреляни при опит за кражба на кола на бензиностанция в Hoffman Estates

26ти септември 2021 – Две 16-годишни момчета бяха простреляни при опит за кражба в северозападното предградие Hoffman Estates, където живеят и работят много българи. Стрелбата е станала на бензиностанция “Mobil” (пресечката на “Golf” и “Roselle”) в петък около 5.40 сутринта. В момента на кражбата собственикът на колата, който притежава лиценз за скрито носене на оръжие e стрелял по крадците със своя пистолет. Ранените тийнейджъри изоставят откраднатата кола в непосредствена близост до бензиностанцията. Около 7 сутринта автокрадците са били закарани в болница в Oak Park, където те лъжат, че са простреляни в Чикаго. При проверка се установява, че са участници в инцидента в Hoffman Estates. Единият е ранен в крака, а другият е прострелян в рамото и гърба.

През тази година зачестиха кражбите на коли и особено на бензиностанции. Макар случаите да са по-чести в определени райони на Чикаго, предградията не са защитени от подобни престъпления.
Освен на бензиностанции често крадат коли от хора, които се намират в колите си в момент, когато са спрели.
За тези, които си мислят, че докато са в движение са в безопасност, през 2021 има двойно покачване (над 150) на стрелбите по магистралите в Чикаго и неговите предградия. Не влизайте в конфликт докато карате автомобила си, включително и по магистралата. По-добре е да направите компромис и да сте далеч от нервни шофьори.

Бъдете внимателни и когато ходите в банката. Най-малко 4ри пъти през последните две седмици хора са били нападани до банки в Чикаго.

Един до 4 ри мъже са заплащвали жертвите с оръжие и са ги ограбвали.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here