Беатрис Минева: “Преди 10 години казах на себе си и на семейството ми, че ако отворя някой ден студио, то ще бъде най-доброто в Чикаго! “

На 21ви август беше официалното откриване на нов български бизнес – Royal Academy of Dance Chicago, разположен удобно в чигакското предградие Elk Grove Village.
Специално за читателите на в. “България СЕГА” предлагаме интервюто със собственичката на новата танцова академия Беатрис Минева:

СМ: Покриха ли се твоите очаквания при откриването на Royal Academy of Dance Chicago?
БМ:Мога да кажа че се надминаха моите очаквания. Не съм си и помисляла, че може да присъстват толкова много хора на откриването на студиото ми. Имаше около 140 човека. Бях толкова развълнувана от това което видях.

СМ: Преди време си споменавала, че ако откриеш собствено студио, то ще е най-доброто. Спомняш ли си?
БМ:Да спомням си! Преди 10 години казах на себе си и на семейството ми, че ако отворя някой ден студио, то ще бъде най-доброто в Чикаго! И ето направих го! С много усилия и труд моята мечта стана реалност.

СМ: Разкажи ни за сградата, където се помещава Royal Academy of Dance Chicago и за това, което планираш?
БМ:Академията се намира в Елк Гроув Вилидж с адрес: 2500 Touhy Ave., Elk Grove Village 60007. Сградата е на два етажа, при което академията е на втория етаж. Цялата площ е 15,000 квадратни фита (sq.ft.) Има 2 зали за танци.В едната има огледала, а другата е цялата обградена със стъкла, през които влиза пряка светлина. Едни от най-добрите балетни студиа в New York са направени точно така както моята втора зала. Големи прозорци и просторно място за танцуване. Също така имаме и трета зала, която е само за гимнастика. Няма как да не зарадваме и нащите гимнастици. Оборудвани сме с най-новите трамплини и  спортни принадлежности, за да може всяко едно дете да покаже потенциала си и да се развива в правилната посока. Също така имаме 2 съблекални – мъжка и женска, всяка притежаваща баня с душ. Най-вълнуващото място, което притежаваме е нашето Кафе , което се казва “Queen’s B” Cafe. Там ще се предлагат натурални храни за децата: плодове, зеленчуци, десерти без захар, кисели млекца, смутита, фреш, кафе, и нещо мъничко и сладичко и за нашите родители, които могат да си почиват, докато чакат децата си. Планирам много нови проекти, които ще станат факт много скоро. Подготвяме се за 4 състезания по танци и няколко състезания по гимнастика. Също така имаме няколко участия, които ще са в студиото и извън него. Нямам търпение да покажем таланта, който имаме на всички хора в Чикаго.

СМ: Какви танци ще се изучават при Вас и за какви възрастови групи?
БМ:Предлагаме различни класове по танци и гимнастика за деца. Стиловете танци които предлагаме са: Балет, джаз, хип-хоп, лирични танци, модерни танци, спортни танци и народни танци. Също така предлагаме спортна гимнастика с една от най-добрите трениорка която е играла в Българският ансамбъл по художествена гимнастика. Възрастовите групи започват от 3-18 годишна възраст за децата. Но нека незабравяме и тяхните родители. Имаме класове само за родители които са 21+. Някой от класовете са: Kangoo Jumps, Zumba, Heels Class and Ballroom Adults. Трябва малко разнобразие и за родителите. Хаха Да така е.

СМ: За успеха на подобно начинание са нужни отлични и опитни преподаватели. На кого ще разчиташ при старта на твоята танцова академия?
БМ:Треньорите са много важно нещо за една академия. Имам много добри треньори, с които съм работила дълго време и съм убедена че ще покажат на всички деца как се става шампион в живота. С любов, желание и упоритост!

СМ: Ти си дългогодишна танцьорка във фолклорен ансамбъл “Хоро”. Ще се предлагат ли български фолклорни танци в Royal Academy of Dance Chicago?
БМ:Да, с радост мога да кажа, че ще се преподават народни танци в студиото. Ансамбъл “Хоро” е вече 16 години част от моя живот и няма как да се разделя с него! Затова те дойдоха при мен и сега работим заедно в името на танца и любовта ни към него. Щастлива съм, че съм част от този ансамбъл и с гордост казвам, че за мен няма по-добър ансамбъл в Америка от Ансамбъл “Хоро!” Искрени Благодарности на Ирина и Тодор Гочеви, че поддържат пламъка на Българския Фолклор в сърцата ни! Това е магия! И… трябва да бъде запазена и показвана на всички около нас, защото сме Българи!

СМ: Освен танцьорка, ти си и хореограф. Как се ражда хореографията на един танц?
БМ:Хореографията на един танц се ражда от душата и сърцето ти! Ако любовта е там, в това което твориш няма как да не стане нещо красиво и чувствително. Един артист трябва да предаде енергията си към публиката. Душата, която показваш докато танцуваш, трябва да се усети от всички. И най-важното е любовта, с който се прави този танц! Тази енергия е най-доброто, което можеш да дадеш на хората около теб. Любовта с която изравяваш твоята дарба… а именно танцът.

СМ: Какво трябва да постигнеш с Royal Academy of Dance Chicago, за да въздъхнеш с облекчение: “Постигнах мечтата си!”?
БМ:Мисля, че вече съм постигнала най-важното нещо – любовта на децата и тяхните родители, които вярваха в мен през всичките тези години, и ми помогнаха да сбъдна моята мечта! Да имаш такава любов от всичките тези дечица и тяхните родители и подкрепата им през цялото това време ми стига!
“Аз, Беатрис Минева (Мис Б) мога да кажа че постигнах мечтата си чрез любовта на всички тези хора около мен и чрез амбициозните си проекти, от които никога не се отказах!”
Искам да благодаря на семейството си, че бяха до мен през цялото време и че вярваха в моите възможности!
Огромно благодаря на всички хора, които ме подкрепиха и бяха до мен през всичките години!
Не се отказвайте от мечтите си! С труд, желание и търпение всичко можеш да постигнеш в живота!

>

Последвайте своята страст и мечти!
Присъединете се към Royal Academy of Dance Chicago!
https://royaldance.net
Tel. 847.579.9909
2500 Touhy Ave, Elk Grove Village, IL 60007

>

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
снимки: Royal Academy of Dance Chicago

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here