Ивет Горанова спечели 1-вия златен медал за България на Олимпиадата в Токио

08/05/2021 – Ивет Горанова спечели олимпийската титла по карате в категория до 55 килограма в дисциплината кумите на Олимпиадата в Токио. На финала 21-годишната българка победи украинката Анжелика Терлюга с 5:1. Това е първия златен медал за България на провеждащата се Олимпиада в Япония (и 1ви олимпийски златен медал за България от 2008 година). Българските олимпийци спечелиха пет медала до момента: злато на Ивет Горанова – карате в категория до 55 килограма; сребро на Антоанета Костадинова – по спортна стрелба на 10 метра; бронз на Тайбе Юсеин – женска борба, категория 62-килограма; бронз на Евелина Николова – женска борба в категория до 57 кг; Стойка Кръстева – финалист в турнира по бокс в категория до 51 килограма. Българският щангист Христо Христов можеше да донесе още един бронзов медал за страната ни, но беше ощетен от съдиите, след което последва протест на Българската Федерация по Вдигане на Тежести.

„Винаги съм знаел, че плевенчанки са голяма работа. Честита олимпийска титла на прекрасната Ивет Горанова!” – похвали се лидерът на ИТН – Слави Трифонов.

След като и 5-те олимпийски медала за България в Токио са спечелени от жени, можем справедливо да добавим към думите на Трифонов:
“Българките са голяма работа!”

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here