Павел Вълнев напусна ПП “Републиканци за България”

9ти юни 2021 – Днес успешният чикагски бизнесмен Павел Вълнев съобщи, че напуска политическия проект “Републиканци за България”. Логично бе Цветан Цветанов да напусне тази партия, тъй като той бе основната причина за слабите резултати на предните парламентарни избори. Едва ли има днес по-токсичен и неподходящ политик от Цветан Цветанов за която и да е партия. Явно, обаче, личните политически амбиции и нарцисизмът на бившата “дясна ръка” на Бойко Борисов се оказаха по-важни от каузата на ПП “Републиканци за България”, което поставя под съмнение тезата, че тази партия не е лидерска.
Ето какво каза на своите съмишленици Павел Вълнев:

“Скъпи приятели и съмишленици,
прибирайки се в България, първото, което правя, е да се обърна към вас.
Искам да ви уведомя, че излизам от проекта „Републиканци за България“. Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии.
Много скоро ще запозная вас и българското общество с идеята си за голям граждански проект.
Всеки, който намери себе си и собствените си емоции и принципи в него, е добре дошъл!
Очаквам ви!
Павел Вълнев”

Г-н Цветанов благодари на Вълнев за “отделеното време и усилия”, като забрави да спомене, че освен време и усилия, сънародникът ни от Чикаго похарчи голяма сума свои лични пари и постави на карта авторитетa си.

“Уважавам взетото лично решение от Павел Вълнев за оттеглянето му от политиката. Благодаря му за отделеното време и усилия, които положи през последните месеци. Той е един достоен и успял българин, като много сънародници по света, който винаги е подкрепял каузи за България.
През годините показа, че винаги е работил и подкрепял както България, така и българите живеещи зад граница и ще продължи да го прави.
Взетото решение от Павел Вълнев за оттегляне от политическия живот на партията няма да промени добрите ни взаимоотношения и винаги ще го подкрепяме за всяка една гражданска инициативата за завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината.” коментира ЦЦ.

Павел Вълнев навлезе в “българското блато” първо с проект в 4та власт и последно с политически проект в 1та власт. Независимо от трудностите и разочарованията до момента, чест му прави, че продължава да търси начини да помогне на страна, която има остра нужда от помощ и да се опитва да мобилиза най-големия актив на България – българите в чужбина.
Очакваме с интерес и надежда новия граждански проект на г-н Вълнев.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here