Български филмов уикенд (28-30 Май) в Северна Америка

05/26/2021 –

Държавната агенция за българите в чужбина

Турнето “БГ кино на 7 континента” пристига на вашия континент – Северна Америка. Оргаизира се от gledam.bg и Държавната агенция за българите в чужбина.

В рамките на 3 дни – от 28 до 30 Май трите филма: “Воевода”, “Опасен чар” и “88 Mhz” ще са налични за неограничен стрийминг за българските общности на целия континент.

Линк към филмите: https://gledam.bg/programs/7continents

Напомняме ви, че на 30 Май ще се осъществи среща с екипа на филма “Воевода”.

Линк към Zoom срещата: shorturl.at/qszJ4

Нека направим един български филмов уикенд, да се срещнем на 30 Май и да поговорим за кино, да зададем въпроси директно на актьорите и творците, да споделим мнение за работата им.

Бъдете с нас!

gledam.bg

Сега, благодарение на подкрепата на Държавната Агенция за българите в чужбина, нашите сънародници по света ще имат възможност да се насладят на 3 прекрасни български ленти и да се срещнат с екипа на някой от филмите в програмата. Всеки континент ще има своя филмов уикенд и възможност да зададе въпросите си и да изкаже мнението си на авторите.

Това е вълнуващо и за българите, които са далеч от страната ни, и за авторите, които могат да чуят мнението им, да разберат какво интересува общностите по света. Тази среща дава възможност за обратна връзка с тях, която поради разстоянията, понякога губи силата си.

Повечето филми имат субтитри на английски, което предоставя възможност на сънародниците ни да събират приятели и да ги запознават с българското изкуство. Платформата има амбицията да се превърне в дигитален архив на българското кино. Нови заглавия допълват каталога й всеки понеделник и петък. Съдържанието й вече е достъпно в целия свят.

С тази инциатива се дава възможност за вълнуващи филмови вечери, които могат да обединят българските общности около културата ни, да ни върнат към корените и да насочат поглед към българското кино.

Силата на киното е неизменна. Вярваме, че всички ние я преоткрихме по време на пандемията. Да си припомним българската класика, пъка да видим: “Кон боб яде ли!”.

Държавната агенция за българите в чужбина
gledam.bg
за в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here