Парламентарни Избори 2021: Избирателна активност и изборни резултати

4ти април 2021 – Най-важният фактор в днешните парламентарни избори е избирателната активност, не само защото тя ще определи дали ще се запази статуквото или ще има шанс за промяна, но и защото в една представителна демокрация като България само при висока избирателна активност може да има балансирано представяне на интересите на българския народ (българи в България и по целия свят) и легитимен парламент.
Как се броят гласовете е също приоритетен въпрос. Нарушенията и манипулациите при броенето трябва да се сведат до минимум, за да може активните гласоподаватели да получат коректно представяне на техните интереси и потребности в новия парламент.
Общо 87796 българи са подали заявления за гласуване в чужбина (българските емигранти ще могат да гласуват на място и без предварителни заявления). Организирани са 465 секции (94 повече от изборите преди 4 години) в 69 държави. Най-много заявления са подадени в Турция – 20 890, Великобритания – 16 359, Германия – 13 627, Испания – 7778 и САЩ – 5056.
Българите в САЩ ще гласуват последни в 35 избирателни секции (щяха да са 46, ако нямаше лимит). Последни ще затворят секциите в Калифорния, Аризона и Невада.
Сънародниците ни в Чикаго ще гласуват в 5 избирателени секции. Организаторите са положили големи усилия за да превърнат днешния ден в истински празник.

Сред приятните изненади за гласоподавателите са безплатни стикери “Аз гласувах” осигурени по инициатива на МБУ с помощта на български бизнес в Чикаго. В център “Малката България” ще предлагат за децата – безплатна детска градина, батут, а за възрастните – безплатно кафе и възможност да разгледат изложба с картини на български художници от Чикаго. В същата избирателна секция имат готовност да обслужат между 1500 и 2000 избиратели (което ще е рекорд за Чикаго).

Избирателната активност и изборните резултати можете да следите ТУК.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

 

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here