Лидерът на ПП “Републиканци за България” очаква между 8 и 12 % електорална подкрепа при около 40% избирателна активност

31ви март 2021 – Броени дни преди парламентарните избори на 4ти април 2021 лидерът на ПП “Републиканци за България” направи своята прогноза в “Студио Банкер”:

“ГЕРБ ще имат максимум 600 000 гласа, а за ПП “Републиканци за България” очаквам между 8 – 12 % електорална подкрепа при около 40% избирателна активност.”

Цветанов ревизира със 100 000 гласа, своята прогноза от преди година, заради повишената активност на ГЕРБ и използване на определени методи в своя полза.
“Страхът у хората хората е огромен, даже и в общината “Доспат”, където е роден и отрасъл Павел Вълнев”.

Страхът сред избирателите, пандемията, липсата на модификации в изборния кодекс, които да адаптират закона към ненормалните условия, в които живеят хората сега в целия свят, ограничаване и на присъственото гласуване за българите в чужбина (особено за тези, които се намират в страни извън ЕС), негативизмът създаден у хората по отношение на политическия процес през изминалите 30 години са все фактори, които понижават избирателната активност.
“Очаквам не повече от 40%. Лятото и есента по време на протестите нагласата на хората за гласуване беше между 56 – 60%.” сподели Цветан Цветанов в “Студио Банкер”.
“Евентуалните манипулации по време на преброяването на гласовете до известна степен ще бъдат компенсирани само при по-висока избирателна активност. При возенето в градски транспорт има по-голяма опасност от заразяване, отколкото при гласуване” аргументира се Цветанов. За по-висока избирателна активност призова и Д-р Джема Грозданова – водачът на ПП „Републиканци за България“ в 24-ти МИР София-град и международен секретар на партията в предаването „Референдум“ по БНТ. “Всяко пазаруване не е по-малко рисково от това да отидеш в секцията и да гласуваш!” сподели Грозданова и се обърна към избирателите с думите:
“Искам да кажа на хората, които биха искали да ни подкрепят да не се притесняват да дадат гласа си, защото Републиканци за България ще влезе в българския парламент и то с процент доста над бариерата. Искам да ги убедя в това, че ще водим устойчива политика във всички области и ще се съобразяваме с националния интерес. Искам лично аз хората, които остават в България да бъдат спокойни и щастливи, и да знаят, че техният труд има стойност и с него те могат да осигурят и себе си, и децата си, и държавата да не им пречи затова. Един бизнес е такъв, когато работи – иначе се превръща в държавно предприятие. Подкрепете ни с номер 21 в бюлетината!”

По повод как САЩ оценяват ситуацията в България преди изборите, ПП “Републиканци за България” направиха следния коментар:

“Излезе поредният унищожителен по отношение на България доклад на Държавния департамент на САЩ. В него остро се критикува състоянието на човешките права в страната като особено силни са критиките по отношение на свободата на словото, независимостта на съдебната система и състоянието на правоохранителните органи. Позицията не просто преповтаря, а и усилва казаното преди няколко седмици от сенаторите от комисията по външна политика Боб Менендес /демократ/ и Джими Риш /републиканец/. Тя е поредният ясен сигнал от страна на евроатлантическата общност, че моделът на управление Борисов-ДПС е изчерпан.”

ПП “Републиканци за България” е до голяма степен вдъхновена от “Града на Ветровете”. Сред учредителите има няколко души от Чикаго:

Павел Вълнев – бизнесмен и филантроп

Станислав Станимиров – съосновател на Български Културен Център “Магура”

Иван Тодоров – секретар на Лигата на българските писатели в САЩ и по света

Любомир Крулев – член на Борда на Директорите на Малко Българско Училище (което е най-голямото българско училище в Чикаго)

Иван Анчев – бивш генерален консул на Република България в Чикаго

Присъствието на тези хора в партията, както и на други сънародници от различни български общности в чужбина е в основата на създаването на най-силната и адекватна секторна политика за българите в чужбина:

Това са основни точки в нея:

✅ Създаване на Министерство на българите в чужбина

✅ Създаване на фонд за финансиране на проекти на българските общности в чужбина

✅ Електронно дистанционно гласуване за българите в чужбина

✅ Създаване на 32 МИР – Чужбина, чрез който българите зад граница биха могли да избират свои народни представители в българския парламент

✅ Осигуряване на възможност на хората с двойно гражданство да се кандидатират за народни представители

✅ Създаване на Вазов институт

✅ Създаване на дигитална платформа за дистанционно обучение на българите зад граница

✅ Дигитализация на голяма част от административните услуги

✅ Равно отношение към всички български общности зад граница

✅ Осигуряване на изнесени консулски посещения в българските общности зад граница

✅ Създаване на обществени съвети към дипломатическите и консулските ни представителства.

Дни преди изборния ден бе разпространен филма „Щом мога аз, можеш и ти“, който разказва за живота на най-успелия представител на новата българска емиграция и зам.председател на “Републиканци за България”.

“Ако в момента не вземем мерки и не направим някаква промяна, след 20 години няма да има България.“, алармира във филма Павел Вълнев.

Слоганът на ПП „Републиканци за България“ в предизборната кампания за Парламентарни избори – 2021 е: „ За държава с правила“.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

 

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here