„ДАМИ КАНЯТ“ В ЦЕНТЪР „МАЛКАТА БЪЛГАРИЯ“

Месец март е едва в средата си, но не спира да ни изненадва приятно. След празника на мартеницата, националния ни празник и Денят на жената, в съботния ден на 13 март, осем чаровни дами от Чикаго ни изненадаха със своята нестандартна покана. Но не за танц, а да се насладим на творбите им. Милена Праматарова, Камелия Томанова, Деси Васевски, Татяна Авджиев, Станимира Радулова, Ралица Владимирова, Ирина Дойчева и Евгения Петрова ни събраха на художествената изложба „ДАМИ КАНЯТ“, която беше организирана в Културен център „Малката България“.

Събитието се радваше на много хора – освен почитатели на художественото изкуство, така и на всички, които искаха да почувстват атмосферата на красота и хармония. И тя беше създадена от светлина, слово и музика… Красивите светещи фигури, дело на художничката Евгения Петрова, разпръснати сред посетителите, създаваха усещане за призрачна феерия и тайнственост. Умело насочените светлини към картините, правеха стените на залата да оживеят и да ни пренесат в други светове – тези на техните създатели.

Малките изпълнители Сияна и Алек създадоха много настроение със своята артистичност, а великолепното авторско изпълнение на поетесата Калина Томова предизвика истински възторг сред присъстващите. Нейните импресии бяха своеобразна покана, заедно с нея да потънем в поетичната образност и да усетим силата и нежността на жената. Един малък голям празник за душите, зажаднели за красотата на изкуството, за споделеност и творчество… Благодаря ви, дами, за поканата – вълшебство на което е трудно да се откаже!

За в-к „България СЕГА“
Снежана Галчева – председател на Салон за българска култура и духовност – Чикаго

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here