Конгресът одобри новия стимулиращ пакет, който включва директен чек за $1400. Остава само подписа на президента.

10ти март 2021 – След решаване на вътрешни разногласия между демократите, на 6ти март Сенатът одобри (50 гласа “за” и 49 “против”) новия стимулиращ пакет за $1.9 трилиона. Нито един републиканец не подкрепи законопроекта.
Сред по важните промени направени в Сената са:

• Ограничаване на хората, които ще се квалифицират за $1400 чек. Само тези, които получават до $80 000 на година (семейни двойки до $160 000 на година) ще получат чек, като тези, които получават до $75 000 на година ще получат пълната сума от $1400.

• Намаляване на допълнителната помощ за безработни от $400 на $300 на седмица и удължаване на периода на плащане до 6ти септември.

Тъй като бяха направени промени, долната камара на Конгреса трябваше отново да одобри стимулиращия пакет, което бе направено днес с 220 гласа “за” срещу 211 “против”.

Стимулиращия пакет ще бъде изпратен за последен подпис от президента, преди да влезе в сила. Това се очаква да се случи до края на седмицата, което е в рамките на планирания от демократите срок – 14ти март, когато изтича крайния срок за допълнителната държавна помощ за безработните.
В пакета е включена също финансова помощ (между $3000 и $3600 на дете за година. Доходът и възрастта на детето имат значение за квалифициране и определяне на конкретната сума) за семейства с деца, която може да се получава всеки месец от юли 2021 година. Това е същият child tax credit, който родителите можеха да получат преди с две основни разлики:

– Вместо $2000 сумата сега може да е $3000 или $3600 на година
– Ще има опция парите да се получават всеки месец на равни части, вместо веднъж в годината като една цяла сума.

Когато родителите получават парите всеки месец, това би им помогнало повече в момент когато те са безработни и имат много други проблеми заради пандемията.
Тази допълнителна финансова помощ за семейства с деца е не само “глътка въздух” и спасителна помощ за милиони американци, които с труд осигуряват средства да “поставят храна на масата”, но се очаква тя да намали бедността сред децата с около 50%.
Ето каква помощ във вид на директни чекове предвижда новият стимулиращ пакет за физическите лица, които се квалифицират:

• $1400 на човек
• $2800 за семейни двойки
• Плюс $1400 за “зависими” членове на семейството

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

>

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

 

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here