K-19: Планират да увеличат данъчния кредит за дете от $2000 на $3600 (или $3000)

8ми февруари 2021– Демократите в Конгреса предлагат да се включи допълнителен данъчен кредит за деца в новия държавен стимулиращ пакет, който се подготвя във връзка с к-19 пандемията. Досега данъчния кредит за едно дете бе $2000 (за хора, които имат доход от $2500 до $200 000).

Предложението е да се увеличи данъчния кредит до $3600 за деца под 6 години и $3000 за деца между 6 и 17 години, които фигурират като “зависими” в данъчните декларации. Сумата на детския данъчън кредит ще бъде намалена за родител, който получава над $75000 на година (или за семейство с доход над $150 000 на година). Планира се също директното изплащане на сумата месечно ($250 или $300), вместо получаването й наведнъж в края на годината. Ако предложението се приеме, при очаквано одобрение на целия стимулиращ пакет от почти два трилиона долара (през март), то е има вероятност тези плащания да започнат още през юли тази година. Увеличената сума и навременното получаване на тази помощ за родителите ще направи този данъчен кредит по-ликвиден и по-полезен.
Според сенатора Майкъл Бенет новата сума на детския данъчен кредит ще намали бедността сред децата в САЩ с почти 50%.

Засега мярката се предвижда за период от една година, но няколко демократи: Роза Делауро, Сюзън Делбене и Ричи Торес ще предложат нова поправка, с която да направят новия детски данъчен кредит постоянен.
Джо Байдън и лидерите на демократите в Конгреса изразиха готовност да одобрят  новия амбициозен стимулиращ пакет ($1.9 трилиона) и без подкрепата на републиканците, които както и преди изборите настояват сумата на държавната помощ да бъде няколко пъти по-ниска.

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
сн: pb

  1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –

https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –

https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –

https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

Поканете свои приятели, познати и роднини да се присъединят също!

Споделете тези групи на Вашите фейсбук стени!

  1. Харесайте нашата главна ФБ страница:
    https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here