ЦИК одобри образеца на заявление за гласуване

27ми януари 2021– Централната избирателна комисия одобри образеца на заявление за гласуване в предстоящите избори за Народно събрания на 4 април 2021 г. Заявлението може да бъде намерено на електронен адрес:

https://www.cik.bg/bg/ns2021/documents като Приложение № 21-НС.

Заявлението се разпечатва, подписва се саморъчно от заявителя и се подава не по-късно от 25 дни преди изборния ден (9 март 2021 г.), лично или чрез писмо по пощата до дипломатическото или консулското представителство на Република България в съответната държава. В едно писмо може да има повече от едно заявление като във всяко заявление може да бъде вписано само едно лице. Не се счита за валидно заявление, което е сканирано и изпратено по електронна поща.
Заявление ще може да бъде направено и електронно през интернет страницата на ЦИК (тази възможност все още не е активирана).
Използваме случая да напомним, че избирателни секции в САЩ могат да се образуват въз основа на не по-малко от 60 валидни заявления от дадено населено място. Организациите на българските граждани могат да правят предложения за местоположението на избирателните секции до 25 дни преди изборния ден. Общият брой на избирателните секциите на територията на страната не може да надвишава 35.
В случай че не са подали предварително заявление за гласуване извън страната по горепосочените начини, българските граждани ще могат да гласуват, като попълнят декларация по образец пред Секционната избирателна комисия в изборния ден.

Посолство на Република България
Вашингтон, САЩ

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

Поканете свои приятели, познати и роднини да се присъединят също!
Споделете тези групи на Вашите фейсбук стени!

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here