Чикаго: Нов български проект “Живи корени” (LivingRoots) по You Tube

Измина една година от започването на репетициите за представлението “Хъшове: Един послеслов”. Първо по рода си сред българската общност в Чикаго, то беше замислено като грандиозен за любителските мащаби спектакъл, с пищен декор и автентични костюми, събрал исторически фигури от нашето минало като Иван Вазов, Христо Ботев, браилските хъшове на Странджата, Венета Ботева и нейната внучка Венетка. За голямо съжаление представлението беше отменено две седмици преди неговото показване пред публика на 21 март 2020 г.

Последвалия развой на събитията и неблагоприятната за сценичното изкуство ситуация правят невъзможно подновяването на подобно начинание. На този етап всички въпроси кога би могло да бъде осъществено, остават без отговор.
Продължаващата неизвестност и непредсказуемост на обстоятелствата принуди част от екипа на група “Хъшове” да насочи своите усилия към създаването на нов проект – видео-предаването “Живи корени” (LivingRoots), излъчвано на YouTube. Имайки предвид океанът от подвеждаща интернет-дезинформация, то ще представя важни теми от българската, американска и световна история като ги излага професионално, интерпретира обективно и най-важното – като провокира критическото мислене и интерес на зрителя.

Първият епизод – “Христо Ботйов: Любовта към жената” – беше излъчен по повод 173 годишнината от рождението на националния герой. Епизод втори, чието излъчване предстои, ще се фокусира върху съдбата на забравената от историята Венета Ботева.
Епизодите се излъчват на български език, с тенденция за предлагане на субтитри на английски, а специфични теми от американската и световна история ще бъдат излъчвани на английски език.
Търсенето на YouTube става чрез изписване на “LivingRoots” или “Христо Ботев: Любовта към жената”.

Камелия Попова
за в.”България СЕГА”
сн: Камелия Попова

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

Поканете свои приятели, познати и роднини да се присъединят също!
Споделете тези групи на Вашите фейсбук стени!

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!
Екип на в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here